fredag 14. juli 2017

Vis - en øy i Kroatia

Av alle de øyene i Kroatia som er befolket, er Vis den øya som ligger lengst vekke fra fastlandet. Her bor ca 3500 mennesker, som er fastboende. I sesongen er her utrolig mye båter  og en må være tidlig ute om en skal få plass. Havnen benyttes også som "port of enter" og om du er sent ute kan det hende du ikke kommer til land. Og det går heller ikke an å bestille plass på forhånd.
Nå har det seg slik at siden Norge ikke er medlem av EU, må norskregistrerte båter ut av EU hver 18. mnd Og vår båt er norsk og må derfor sjekke ut av Kroatia hver 18. mnd Rent praktisk vil det si hver sommer, fordi vi sjelden eller aldri er ute og seiler her om vinteren
Og i den forbindelse er vi nå på øya Vis, hvor vi får ordnet med papirer. Det må stemples både hos havnekapteinen og passkontroll hos politiet. Deretter forlater vi Kroatia for å seile inn i internasjonalt farvann Og fra her er det 16 nm.

Koselige bydetaljer

Trangt om saligheten


Skikkelig vakthund må til


Akkurat i disse dager er det sesong for noe som kalles yacht weekend. Det er nærmere 100 båter fulle med ungdommer som er på seiltur Og de vet hvordan de skal feste. Det er nå helt sikkert Og denne ettermiddagen har Vis besøk av ganske mange "Yacht weekend båter"

Apperol 

Men denne gangen seiler vi rett over til Italia, som er 67 nm. Vi satser på at været er med oss og har planlagt avgang i morgen tidlig kl 0600 Da må vi ha politiet ombord før vi drar for å sjekke ut passene Så er det bare til å sette seil. Italia - her kommer vi


Innseilingen til Vis by
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar