søndag 18. august 2013

Meis - KastellorizoEtter 2 uker i Tyrkia, bestemte vi oss for å ta litt øyhopping til Hellas igjen. Det har seg nemlig slik at bare 3 km fra Kas by, finner vi Hellas mest østlige øy : Meis. Så vi bestemte oss for å sjekke ut denne øya. Det går daglige turer fra Kas by til øya, men vi seilte med egen båt. Og 2 ganger i uka har øya ferjeforbindelse med Rhodos. Til og med egen flyplass finnes på øya. Og der har de daglige avganger til Rhodos. Og vil du heller til Athen, koster det det samme, men du må mellomlande på Rhodos. Grei løsning.
I år 2000 bodde det ca 400 fastboende på øya. Men det minker for vært år. Og for å si litt om historien deres, så bodde det ca 1500 mennsker der på 1800 tallet. De levde av å handle med blant annet østen, Og vi ble fortalt at det kunne ligge over 700 skip i bukten når handelen var på det mest aktive. Nå er det stort sett turister som kommer. Og langt i fra så mange.
en riktig jeger
Som alle andre steder i Hellas, var det mange katter som håpet å få noen rester under bordet. Denne typen her hadde utviklet en spesielt teknikk for å få tak i maten. Han reiste seg på 2 og stod klar til å fange maten som resaurantgjestene hev til kattene. Artig type.
Men det som var det aller artigste, var alle de store skildpaddene som svømte mellom båtene. På bildet til venstre ser dere hode på en av dem idet den er oppe og trekker luft. Og de var svære. ca 1 meter i størrelse. De svømte rundt og under båtene som om ingen ting betydde noe. Mannskapet må innrømme at så store skildpadder har hun aldri før observert i frihet. Så det ble en hyggelig opplevelse med "øyhopping". Og vi ble fortalt at mange av de som bor her, dra over til Kas hver fredag for å selge varene sine på det store markedet. 
 
 

2 kommentarer:

 1. Kjekt å høre at dere har funnet vintermarinaen og at byen virker hyggelig.
  Bønneropene begynner vel i 04.30 eller var det 05:00 ? så er det vel jevnt fordelt utover dagen og kveld.
  Når kommer dere hjem og vilke dato passer for krabbekalas på Geitanger ?
  Er hjemme til 24 september.Sykemeldt frem til og med 23 september håper da og komme meg på jobb igjen. Masse klemmer fra Laksevåg.

  SvarSlett
 2. Vi har allerede vendt oss godt til bønneropene. Her i Marinaen er de mye lavere i lydnivå :-). Ellers håper vi inderlig på at vi får til et krabbelag. Vi er klar!!!! Datoen vi helt sikkert er hjemme, er 30-1.9 og 14-15.9. Vi begynner med disse og ser om de passer for dere. :-)Klem og kos fra oss i Kas. Og her er varmt :-)

  SvarSlett