fredag 22. mai 2015

På organisert busstur : Med blant annet steder som Patara og Saklikent

Tenk at mannskapet fikk lokka skipperen med på en
busstur. Og det en hel dag. Sammen med Torunn og Jan Petter fra Tromsø, inntok vi bussen i god tid før avreise.
Turen startet fra Marinaen i Kas og vi ble tatt med til mange historiske steder. Vi fikk med oss enda flere romerske amfier og mange gravsteder fra romertiden.
Det vi ikke visste om disse gravstedene, var at disse gravstedene gikk i arv. Så når det var tid for å gravlegge en ny, tok de ut eventuelle levninger fra forrige mann og "puttet" inn neste mann.
De levningene som da var til overs etter forrige lik, ble bare puttet et sted i jorden hvor det var mulig å kvitte seg med det.
 
Nå må det sies i sammen slengen at det ikke alltid var så enkelt å forstå vår tyrkisk/engelsktalende tolk, men vi mener det var sånn.  

Selve amfiene er utrolige byggverk. Og det er ikke vanskelig å se for seg all "underholdningen" som har foregått der. Vi ble forklart hvor de blant annet slapp inn dyrene som menneskene måtte sloss mot . Ikke vanskelig å forestille seg kamper på liv og død.

En artig opplevelse var turen til elvejuvet Saklikent. Her gikk vi en tur langs elva og juvet. Og de hadde ordnet det skikkelig til for de som ville prøve seg på en slags elvepadling. Det vil si det var ganske uskyldige stryk, for alle mellom 5 og 80 år kunne delta. Og ferden gikk nedover elva med oppblåsbare baderinger som vi skulle sitte i. Og det var helt garantert at du ble våt. Søkkende våt.                       
Alle ble godt passet på, så det var ganske ufarlig.
Etter flere timer med historiske inntrykk, avsluttet vi turen på Patara strand.
Romersk amfi i Patara


En av de gamle veiene fra før Kristus. Breiere enn norske veier i dag
Patara beach

20 gr i sjøen. Litt tidlig enda 

2 kommentarer:

  1. Dette høres jo veldig kjekt ut! Der skulle vi jo vært! Om ikke annet enn at Skipperen kunne hatt en medsammensvoren i Skipperen ombord i s/y Morgengry :-) Men jeg er helt overbevist om at alle kommer til å ta bussturer når de ser her, hvor hyggelig og gøy det egentlig kan være. Og morsomt da! - om ikke annet, enn i ettertid :-) )Denne kommentaren ble, kanskje, veldig intern... ;-) ?? Stor klem fra oss som har hentet dugnadsved, sagd den opp og prøvd å finne le med 15 sek./m vind i fjellet som absolutt ikke har et snev av vår over seg, men ganske så mye sne fremdeles:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Regnet med du forstod den interne spøken Gry :-) Skipperen hadde virkelig trengt en medsammensvoren :-) Men som alltid, er det veldig kjekt dagen etterpå. Og mange gode historier å fortelle. Dere er virkelig savnet her :-)

      Slett