søndag 8. september 2013

Hjemme igjen, til hverdagen :-) og forsikringsfrustrasjon!

Nå har vi vært hjemme ca 2 uker. Det føles som en evighet siden vi var ombord. Men akkurat nå er det slik at vi skal gjøre ferdig noen prosjekter her hjemme, før vi igjen mønstrer på for nye eventyr, i 2014! Til høyre ser dere et bilde fra BØ (Bergen ølfestival) nå i helgen! Vi fikk brukt både regntøy og paraply. Men det var et ekte bergensvær! Det bøttet ned :-)
Vi følger med på noen blogger, og fryder oss over deres opplevelser. Spennende å lese om hvor mange av oss som egentlig tar noen grep og gjør ting vi har lyst til! Stiiiilig :-)

Vel hjemme, tenkte vi at vi skulle sjekke med reiseforsikringen vår, om de dekket noe av det vi fikk ødelagt under en plutselig storm vi fikk på oss, utenfor Corfu. Blant annet mannskapets kamera og skipperens progressive briller. Selve denne historien har jeg beskrevet i bloggen 15.6.

Det var da vi fikk svaret fra forsikringen, mannskapet måtte innrømme, at forsikring er egentlig noe som mannskapet sliter med å forstå og absolutt ikke har peiling på.
For mannskapet forklarte forsikringsmannen akkurat hva som forårsaket skadene. Og han forklarte så godt han kunne at ja, forsikringen dekket skader ved f.eks storm. Men siden det var sjøen som forårsaket skaden!!, kunne de ikke dekke tapet, fordi stormen ikke var den direkte årsaken til skadene. Det var sjøen. Og det er her mannskapet må innrømme at hårfargen er blond!!!!  Ja, det er ikke til å forstå :-)

Og vi aksepterer avslaget. Vi skal klare disse tapene. Men prinsippet i vilkårene! De er ikke enkle å forstå. Derfor tenkte vi det var greit å tipse dere alle om hvordan det er! Forsikringsselskapene legger egentlig opp til at du skal lyge for dem. Hadde mannskapet sagt at kamera og briller blåste på sjøen, hadde de dekket tapet! For da var det vinden (stormen) som var den direkte årsaken! Og den jæ....... jollen som vi reddet, hadde de vel også dekket. Om vi bare hadde gitt f..... og latt den blåse avgårde. For den ble tatt av stormen og ikke av sjøen!!!!!!!!!!!  Er det bare vi som undrer oss over regelverket?
Under ser dere utdrag av svaret fra forsikringsselkapet :

Reiseforsikring – bagasje 15.06.13

Vår sak nummer JMS 13927110.

 

Beskrivelse av skadetilfellet

Skadetilfellet gjelder  briller og skade på kamera. Slik vi forstår opplysningene mistet du brillene i forbindelse med at du skulle redde en jolle, samt at sjøen som slo over hele båten har gjort skade på ditt kamera. Den indirekte årsaken til disse skaden er at vinden plutselig tiltok til storm styrke.

 

Vi kan ikke utbetale erstatning i denne saken

 

Reiseforsikringen erstatter skade på eller tap av bagasje som skyldes naturulykke

Forsikringen gir rett til erstatning ved skade som direkte skyldes naturulykke. Vilkårene angir naturulykke som skred, storm, flom, stormflo, jordskjelv eller vulkanutbrudd.

 

Tapet av brillene og skaden på kamera gir ikke rett til erstatning, da stormen ikke er den direkte årsaken til dette. Vi har forståelse for at i det i den situasjonen som oppstod var vanskelig å fokusere på å berge eiendelene, men dette er dessverre ikke et dekningsmessig tilfelle.

 

Vi har vurdert skadetilfellet i forhold til reiseforsikringsvilkårene under punktet Bagasje.

1 kommentar: