lørdag 31. mai 2014

Ny sommer og nye muligheter , fra 28.5.2014

Da var vi klar for nye opplevelser sommeren 2014. S/Y Spurs har overvintret i Kas Marina, Tyrkia og vi gleder oss skikkelig til å komme igang med sesongen. Våren har vært travel med eksamenstress for mannskapet og husmaling for skipperen. Så nå ser vi frem til dager med sol, varme og båtliv. 

Sandefjord og hvalfangerne
Tirsdag morgen kl 06.30 reiste vi fra Bergen. Vi måtte jo opp før hønsene, men hva gjør en vel ikke for litt rimeligere flybillettter :-) Men ikke nok med det. Det var ikke bare tidlig avgang. Nei, vi måtte i tillegg vente hele 7 timer i Sandefjord, før vi igjen skulle fly mot Antalya. Og hva gjør vi så med 7 timer ventetid? Jo, det var bare til å finne flybussen som tok oss til toget, som igjen fraktet oss videre til Sandefjord sentrum. Her tenkte mannskapet å finne den koselige kafeen med deilig kaffe og kanskje en frokostbit. Solen skinte fra skyfri himmel, men jøye meg så kaldt. Det var vi ikke forberedt på.     

Vi fant etter anbefaling Håndverkeren kaffe og te. Veldig koselig
 For vi hadde nemlig dagen før fått en værrapport fra det blide sørlandet, og de kunne fortelle at sommeren var kommet for fullt. Og ikke visste vi at den samme sommeren valgte å ta en dag av akkurat når vi skulle komme. Så vi hastet avgårde til Sandefjord sentrum på jakt etter et koselig "kaffehull". Men alt var stengt!!! Vi var for tidlig ute. Det eneste vi fant med åpen dør var Mc Donalds. Og tenkt at vi havnet inn der. Men det skal de ha : Det var åpent, de hadde bra kaffe og det var godt og varmt. Og vi fikk for første gang testet en Mc Frokost. Vet dere ikke hva det er? Vi er ikke helt sikre vi heller, men det var ihvertfall noe med egg og brød.
Kas sentrum
Timene føk avgårde de, og vi befant oss snart tilbake på Torp. Temperaturen steg utover dagen, så vi klager ikke. Det ble til og med anledning til et kaldt glass drikke i solveggen, før avgang. Ikke værst.
Flyet var i rute og vi landet som planlagt i Antalya, ca 19.30 lokal tid. Og der stod Deniz og hentet oss som avtalt. Deniz er han som driver med diverse transportoppdrag og som bor i Kaz. Eg grei ordning. Bare det at han kjører som om han har fanden i helene, hele tiden. Mannskapet prøvde å "sove" hele veien for ikke å få med seg alle de galne forbikjøringene, men det ene øyet gløttet litt opp av og til. Hutte tu for en kjøring. Men frem kom vi alle sammen. Like hele.
Og Spurs var like fin som sist vi var her. Borsett fra alt vanlig vedlikehold og rengjøring da :-) Så vi har bestemt at vi skal innta sydlandstempo og pusse og vaske båt i det tempoet som faller oss inn. Vi er jo på ferie !!!!! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar