tirsdag 5. august 2014

Gulating og andre ting.......
Det flotte været her hjemme på Vestlandet, gjorde at vi tok oss en kjøretur til Sognefjorden. Nærmere bestemt til Fallebø. Her ventet Inger-Lise og Tore på hytta, og vi fikk servert både det ene og det andre.
Men før vi kom så langt, passerte vi først Mongstad og det enorme området hvor de har sitt oljeraffineri. For å komme oss over Fensfjorden, tok vi ferje fra Leirvåg til Sløvåg. En kort tur på ca 20 min. Deretter kjørte vi videre mot Eivindvik. Og vi blir like forundret over hvor mye trær det er langs veiene her i Norge. Det er veldig begrenset med utsikt fra veiene, da det mange steder er grodd igjen med trær.

Men noe fikk vi ihvertfall sett. Og det var Gulatinget - Tusenårsstaden for Sogn og Fjordane Fylke og Gulen kommune. Stedet ble åpnet i 2005 til minne om Gulatinget som samlet seg her i årene 900-1300 e.kr. Her møtte bøndene kongen og vedtok lover og diskuterte viktige saker og kriminalitet. Etter 1300 ble Gulating flyttet til Bergen. Spennende historie for de som vil lese mer.
Til høyre ser dere området rundt Gulatinget.
Etterhvert kom vi frem til Fallebø, som ligger ved Sognefjorden. En nydelig liten perle i vårt flotte land.
Været var ganske fint da turen vår startet. Men utover dagen skyet det mer og mer til. Derfor ble det ikke tatt så mange bilder som mannskapet hadde planlagt. Men noen fine detaljer fra hytta fikk vi nå foreviget.
Turen hjemover gikk blant annet via Romaheim og Matre. Da vi passerte Matre, åpnet himmelen seg og det bøttet ned. Noe aldeles forferdelig. Det tordnet og lynte, og det gav seg ikke før neste dag. Ja,ja. Det var ihvertfall kjempehyggelig å besøke hyttefolket :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar