søndag 27. juli 2014

Hjem til varmen :-) og The Tall Ship Race m.m


 
 Etter å ha vurdert ulike alterntiver, bestemte vi oss for å ta en tur hjem til Bergen. Og hva kunne vel bli bedre enn å komme hjem til en helg med The Tall Ship Race og nydelig vær! Med temperaturer over 30 grader og strålende sol. Da blir vi fornøyd.
Grunnen til hjemreisen skyldes blant annet prisen på en utvidet reiseforsikring. Vår virker "bare" i 60 dager, så da var det like billig å ta en tur hjem og hilse på venner og familie. Da har vi jo nye 60 dager når vi drar ned til båten igjen. Må si at jeg ikke helt forstår den regelen, men noen kan kanskje gi meg en fornuftig forklaring? Tror ikke dette med forsikring er mannskapets sterke side.
Men første helg hjemme i Bergen ble ihvertfall en kjempehelg. Vi fikk med oss innseiling av de store seilskipene og mannskapet som stod oppstilt i mastene og sang når de ankom havnen.
Det var flott.
Og et yrende folkeliv uten at det virket kaotisk. Det var alltid et ledig sete om en ville sette seg ned og ta seg en forfriskning. Mannskapet hadde ikke tenkt å diskutere priser i dette innlegget. Men vil nå bare nevne at det kostet 80 kr for en 0,33 pils.


 Lørdagen ble vi innvitert på krabbe. Absolutt det beste som finst i hele verden!! Se på de klørne. Er det rart at mannskapet smiler salig??? Og med tanke på at sesongen går mot sitt beste for krabben, kan vi bare glede oss over at det sikkert blir flere dager med krabbemåltider.

 Samme helg var det også veteranbiltreff i Bergen og kortesjen med 100 biler, hadde lagt veien forbi Hjellestad og seilforeningen i Bergen. Og Geithusveien!!! Akkurat der vi var og spiste krabbe. Vi stilte oss opp med flagg og hurrarop når de ulike bilene paserte.
Og Jarl stilte seg opp med sin flotte Raily. Nabo Georg hadde med seg alle sine flotte veteranmotorsykler. Så vi hadde nesten vår egen utstilling :-) Og gradestokken viste over 31 grader!!!!
På bildet til venstre poserer mannskapet i bunad, i Jarl sin flotte veteranbil! Men det var 17.mai.  Syns bare jeg måtte vise bilen i sin helhet :-)

Under ser dere hele heiagjengen!!!

En flott helg må vi bare si!
Søndag kom regnet! Det bøttet ned. Satser på at det bare er forbigående :-)2 kommentarer:

  1. Åhh, så gøy Marit! Spennende at du bruker bloggen aktivt, både hjemme og borte ;-) Knakende godt bilde av deg forresten! Foryngelseskuren heter..???? Stor klem fra Gry

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er så gøy å skrive om alle de flotte stedene vi får oppleve. Og det gjelder jo så absolutt opplevelsene i Norge også. Foryngelseskur sier du!!!! Snille deg :-) Jeg takker så meget for de fine ordene, men du skal nok få studere meg nøyere når vi treffes om ikke så lenge. Da kan vi snakkes ..... :-) og det gleder jeg meg til.

      Slett