fredag 6. juni 2014

Endelig en rolig dag

 Det må sies at det har vært en stormfull uke her i Kas Marina. Det vil si at det har visst stormet hele kysten her i Tyrkia. I går roet det seg endelig og nå ser det ut som vi skal få den sommeren vi ønsker oss. Det har faktisk vært øyeblikk her nede hvor både fleece og joggebukse måtte på.
Og som dere kanskje forstår, opphoder vi oss fremdeles i marinaen. Vi har en del som må ordnes i båten og da ryker nok neste uke til også. Det har vært mye som er blitt utsatt her fordi det har blåst for mye.
 Men egentlig gjør det ingen ting. Vi har god tid og trenger ikke skynde oss.
Dagene fyker avgårde uansett. Det blir god anledning til å gjøre seg kjent i næromådet og vi får rikelig anledning til å prate med gode båtnaboer. Både skotske, franske, sveitsiske og tyske. Og alle er opptatt av fortøyninger for tiden. Sjefen for marinaen var ute på brygga hos oss og sa de skulle få laget noen bølgebrytere, for det var virkelig sjø her inne i Marinaen. Men han sa ikke når tid det skulle gjøres. Og den som lever får se. Det har ihverfall roet seg nå.
 De to øverste bildene er tatt i selve byen Kas og viser litt av sjøfronten og litt av havna. Det begynner å bli en del turister, men ennå er det forholdsvis rolig. Her i Marinaen har flere båter bare måtte funnet roen og ventet til været bedret seg. Men i dag kom mange seg videre.
Ellers har vi vært på marked i dag. Det er et stort marked i byen hver fredag, hvor de selger det meste. Mannskapet er spesielt fornøyd med frukt og grøntavdelingen. 3 kr for 1 kg paprika eller 1 kg løk er vel ikke værst. Spesielt fordi det er også er flott kvalitet på varene. Krydder og te finnes i bøtter og spann. Jeg ante ikke at det
fantes så mange sorter en gang.
Vi fikk fullt opp lageret med frukt og grønt og nå skal det lages mye godt. Det blir mye matlaging når tilgangen på råstoffer er så fantastisk. Jordbærsyltetøy er det også blitt laget i dag, og morellene var veldig gode. Selv om de ikke slår de første morellene fra Hardanger. Det må være verdens beste :-)
Ellers ikke så mye å fortelle her ifra. Vi undrer hver eneste kveld hvor dagen er blitt av. Så kjedelig er det i hverfall ikke.

2 kommentarer:

 1. Hei, på dere! Så hyggelig da, at bloggen nå blir oppdatert!! Jeg må innrømme at jeg har slått opp med jevne mellomrom, selv midt på vinteren, for å se om du har en god historie på lur, Marit!! Du skriver så morsomt, så både Bård & jeg ler godt og ser oss for dere!!

  Vi skulle jo seilt side om side.... alltid! Men det finnes en fordel, en ørliten en, det er at vi opplever så mye hver for oss at vi storkoser oss når vi er sammen, historiene vil ingen ende ta! Nei, jeg ombestemmer meg, den fordelen var himla dårlig!! Vi koser jo oss mest sammen! Det er en sannhet! :-)) Plutselig så skjer det! Og da er klemmene varme!

  Nå er vi kommet litt nærmere, men det blir nok først til neste år, at vi kan ligge side-om-side - håper jeg! I mellomtiden, får vi nyte hverandres blogger OG glede oss til oktober, for da sees vi igjen!!

  Stor klem fra oss!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja dagene fyker avgårde og før vi vet ordet av det, er det oktober. Vi satser på skype og facetime også. Nettet her i marinaen er ikke til å skryte av. Har mange ganger gitt opp å komme på nett. Det vil si at jeg kommer på nett, men får ikke lastet ned noe. Så da blir det til at vi må drasse på pc for å leite opp et nett som er brukbart. Men kjekt har vi det :-) Klem til dere begge

   Slett