lørdag 28. juni 2014

Ucagiz village - Kekova Roads

 Planen for de neste dagene var å holde oss i dette område de kaller Kekova. Så vi hadde blinket oss en liten by med navnet Ucagiz. Nå må det sies at byen skriver navnet sitt med disse bokstavene, men alle bokstavene har i tillegg tødler og tegn, som mannskapet har store problemer med å få plassert rett. Derfor blir de bare skrevet med bokstaver og ikke tegn.
Vi ankret opp like utenfor "sentrum" etter ca 20 minutter seiling fra forrige ankerbukt. Ikke de store avstandene, nei :-)
Men stedet virket hyggelig. Stor aktivitet og vi fikk høre at marinen huset over 50 Gullets båter.
 Gullets er slike båter vi kaller "badebåter", som egentlig frakter turister hit og dit. Og det må jo være en overproduksjon av disse båtene. Det kryr av dem, og de fleste har bare 4-5 turister i hver båt. Enten er ikke sesongen skikkelig i gang enda, eller så er det for mange av dem. Men fine er de. I hvertfall utenpå. Vi hadde oss en runde i marinen der de lå og kikket. Og vi må vel kunne si at mye av interiøret var "himaspøtet".
Turistene kom i biler og busser, og forlot stedet når båtene fraktet dem inn igjen. Håper jo at de alle la igjen litt penger før de dro. For det kunne virke som de trengte det. Innbyggerne i Ucagiz.
Vi nøt roen i båten og spiste ombord. Skikkelig trege. Men i kveldingen rodde (god trening for skipperen) inn til en liten restaurant og hadde oss et kaldt glass med drikke. Eieren var en skikkelig koselig fyr. Det samme var de ansatte. Og vi angret litt på at vi hadde spist. Han drev nemlig en fiskerestaurant. Og det så veldig godt ut det han serverte. Vi avtalte, etter vm kamp nr ......., at vi kom igjen en annen dag. Og da skulle vi spise hos han. Dermed ble vi innvitert på Tyrkisk frokost neste dag, nor vi høflig takket nei til. Det må da være grenser for hva vi skal ta imot. Neste gang, sa vi :-)
Vi sonderte terrenget i "byen". Fort gjort . For det var ikke store plassen. Og folket virket veldig hyggelige. Flere damer satt med sine symaskiner og sydde klær og ting og tang som de igjen solgte i bodene sine. Og de hadde ikke arbeidsbenker. De satt direkte på gaten. Ikke noe HMS der i gården :-)
Badingen utsatte vi til en annen gang. Sjøen var ikke særlig forlokkende. Virket noe forurenset. Men som nevnt tidligere. Vi er litt borskjemte. Vil gjerne ha klar, ren sjø når vi bader. Og det syns vi ikke de hadde her. Men vi kommer igjen og skal spise fisk og tyrkisk frokost. Hvis de husker oss igjen da :-)

2 kommentarer:

 1. Hei, på dere! Dette høres jo koselig ut, tross alt! Vi bader heller ikke! Det er jo iskaldt i vannet! Og vi lever på UTC-tid, så solen har ikke fått særlig varme opp en gang når vi står opp! Sjøen må være ren, vi må da kunne se 7 mtr. til bunns! Tenk på Zetecvo, der så vi 14 mtr. til bunns! Ellers er det igjen og igjen, det er folket som skaper atmosfære og selvsagt den hyggelige varianten! Det er det vi husker og det er derfor vi kommer igjen! Jeg er overbevist om at neste gang dere kommer blir det både frokost og et godt fiskemåltid :-)!! Koooos dere fortsatt! I morgen kommer Bård jr.-familien ombord. Vi ligger i havn like utenfor Barcelona! De har meldt sånn passelig vær for landkrabber, så jeg tenker det blir litt sightseeing på land.... før vi våger å ta dem over til Mallorca, hvor Hege & co kommer på den 8. juli!

  Vi tenker på dere, masse!!

  Gleder meg til neste blogginnlegg!! Stor klem!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skip o hoy!!! Vi ønsker dere lykke til med familiebesøk. Det er alltid spennende. Og god seilas over til øyene. Gleder oss til bloggnytt :-)
   Klem til dere og hils familien :-)

   Slett