søndag 6. oktober 2013

Hummerfisket er startet

Gutta ble enige om å jakte på hummeren hele uken. Været var utrolig flott. Men når det nærmet seg helgen, ble det væromslag. Og mannskapet som skulle komme tilbake på fredag ettermiddag, måtte sørge for å rekke ekspressen. For det var meldt storm og da er det greit å benytte offentlig transport. Og etter litt rallykjøring fra en ferjekai til neste, kom mannskapet seg trygt ombord i ekspressen. Akkurat denne fredagen begynte høstferien i Bergen, så det var stor trafikk. Tror alle skulle et eller annet, for det var køer over alt. Mannskapet var kjempespent på hvor mange hummere som skulle spises denne kvelden. For det var en hemmelighet og skulle avsløres ved ankomst.

Bare for å ha sagt det med en gang: Den annonserte stormen kom aldri denne helgen. Men det gjorde derimot regnet. En fantastisk høstuke med skyfri himmel og temperaturer opp mot 15 gr, var definitivt over. Men kalenderen har jo bikket over i oktober, så vi kan vel ikke forvente så mye mer rene solskinns-uker med høye temperaturer. Og ved ankomsten til Espevær, stod skipperen og tok imot mannskapet sitt. Det ble 0 hummere denne gang, men derimot så mye krabbe som hjerte bare måtte begjære. Og helt ærlig så foretrekker mannskapet en god krabbe fremfor en hummer. Hummeren er egentlig ganske oppskrytt. ( Nå blir det kanskje noen reaksjoner..........)
Og krabbe spiste vi til det tøt ut ørene. Gu så godt det er. Og kvaliteten var helt ubeklagelig. Flotte eksemplarer med mye mat i. Denne sesongen er helt spesielt for krabbefiske. Kvaliteten er bedre enn på mange år. Og lykkelig er vi som forsatt kjenner Gretha og Jarl. Som åpner sommerhuset sitt for oss og lar oss frotse i havets delikatesser.
Og hummeren får leve i fred for oss i den nærmeste fremtid. Men det kan godt være vi ringer vår venn William. Han fisket over 600 stykk av arten i fjor. Og han sier sesongen i år ser like bra ut. Mon tro om vi neste helg kan hente kamskjell fra havet. Det hadde også vært godt. Mmmmmmm, så heldige vi er :-)

1 kommentar:

  1. Hei, på dere! Det ser jo fantastisk ut! Og med bilde av DERE, radarparet, også!! ;-) Du skriver så levende Marit, så vi kunne virkelig forestille oss hvordan dere hadde det! Og hva vi glipp av!! Godt å ha noe å glede seg til.... ;.))

    SvarSlett