onsdag 2. oktober 2013

Espevær - her kommer skipperen og mannskapet :-)

Siste helg i september 2013, og skipperen og mannskapet var innvitert på krabbelag hos Jarl og Gretha. De har en kjempefin plass på øya Espevær.

 Espevær er en øy i Bømlo kommune. Den ligger like vest for Bømlo i Hordaland fylke. Øya har butikk, post, bank, serveringssted/pub, barnehage og skole. Du parkerer trygt i Eidesvik på Bømlo, hvor skyssbåten Espeværsekspressen går i fast rute ut til øya. Overfarten tar bare 10 minutter. I dag bor det ca 100 fastboende på øya.
 


Været var fantastisk hele helgen. Selv om det er høst, var temperaturen langt over 10 gr. Og solen skinte fra nesten skyfri himmel.
Og matorgie ble det fra første stund. Vi satte til livs mange kilo med ferske reker og kreps. Og med ferske, så mener vi ferske!!!!! De var knapt nok blitt avkjølt, før vi kastet oss over dem. Og ikke nok med det. De neste dagene spiste vi fersk krabbe til det tøt ut ørene på oss. Gu så godt det e !!!
Og ellers besto menyen av fersk, stekt lange og nylagde fiskekaker.
Som dere forstår, stod helga i sjømatens tegn. Og vi nøt det.
Tusen takk til Gretha og Jarl som gidder å ha oss på besøk.
Gutta ble forresten igjen for å fange hummer. Hummerfiske tar til 1.10 og jakten på delikatessen er en artig "happening" her ute på øya. Ingen vil helt røpe hvor de finnes, så for "byfolket" kan det nok være en del prøving og feiling. Mon tro hvor hummeren gjømmer seg? Til helgen får vi vite om det er blitt noen ...............

1 kommentar:

  1. Heldiggriser, sier nå bare jeg!! Vi får bare glede oss til neste gang vi er i Norge og Espevær!! Vi er heldige som kjenner Gretha&Jarl! ;-)

    SvarSlett