fredag 11. oktober 2013

Tid for sjekk av "reservedeler"

Skipperen er så vidt begynt å sette inn noen reservedeler. Og nå var turen kommet for å sjekke om de nye delene oppfører seg som de skal. Her er det snakk om et nytt kne. Turen gikk til Lærdal i Sogn og Lærdal Sjukehus. Her fikk skipperen satt inn ny kneprotese for en stund tilbake, og da er det greit å få sjekket om alt er som det skal. Turen gikk i strålende høstvær. Selve kjøreturen tar ca 3 timer en vei, fra Bergen til Lærdal. Vi var tidlig ute for å nyte turen i det fine været. Men da vi ankom selve Lærdal sentrum, var solen forsvunnet bak de store fjellene. Og sentrum lå i "skyggeland". Temperaturen var så lav og det var så rått i luften, at veiene var våte. Da var det bare å hive seg i bilen og kjøre mot et sted hvor solen enda skinte. Og klokka var bare 12.30.


 Og stedet vi fant hvor sola frmdeles skinte, var på sykehuset. Der fant vi oss en plass i solen og måtte til og med kaste jakka. Puh! det var rett og slett deilig og varmt. Utrolig temperaturforskjell på der hvor solen skinte og der det var skygge. Helt sikkert at vinteren snart er her.
Utenfor sykehuset var epletrærne fulle av epler. Så ikke ut som noen skulle plukke dem. Synd, for flotte var de. Tenk på alle de gode eplekakene eller eplemosten som "hang" på trærne og bare ventet på at noen skulle plukke dem og lage noe godt av dem.
Over en time forsinket, fikk skipperen sjekket kneet, og kirurgen var meget fornøyd med resultatet. Og det må jo sies, at det er skipperen også. Det nye kneet funker som bare det. Og skipperen som skal seile ARCen om 1 mnd, kan bare glede seg. Kneet skal ihvertfall ikke lage noe krøll. :-)

For å komme til Lærdal, kjørte vi gjennom nordeuropas lengste tunnel, Lærdalstunnellen. Den er 2,5 mil lang og er opplyst med "blålys" på 3 steder.
Og sant skal være sagt: Mannskapet lurte veldig på hvor rømningsveiene var, underveis. Er det overhode mulig å komme seg i sikkerhet om det skulle oppstå en brann, f.eks? Og 2,5 mil er veldig laaaangt.........Og slikt ser et "orginalt" kne ut (til venstre). Det kunstige til høyre :-).

1 kommentar:

  1. ... gav doktoren noen tips om at skipperen burde gå baklengs ned leideren???

    SvarSlett