mandag 6. januar 2014

Paradiset Salt Whistle Bay, Mayreau

 Etter et deilig morgenbad og lang frokost  (vi digger lange frokoster), kastet vi loss og seilte ut av bukten i Bequia og hadde retning mot Mayreau. Kaptein Gry hadde lest seg opp om denne plassen og det så veldig fint ut på bildene i Pilotboka. Avstanden til Salt Whistler Bay var 23,8 nm så vi ankom bukten tidlig på ettermiddagen. Og vi så med en gang da vi ankom at her var det mye båt !!!! Og 1 ledige bøye til oss. Jippi så heldige vi var denne gangen også. Og mannen som eigde bøyen hjalp oss med fortøyningene og gav oss rabatt fordi vi ville være her i 2 dager. Og rabatter liker vi her i dette kostbare område :-)
Like etter fortøyningen ble vi kontaktet av 2 ivrige lokale gutter som lurte på om vi ikke ville spise på sjefen deres sin restaurant. Vi hadde i grunnen ikke så store middagsplaner, så vi slo til på tilbudet. De hadde menyen med seg også :-). Så vi valgte forskjellige lokale retter og skulle dele ulike typer mat. Vi ble litt skeptisk da de pekte på et "skur"som var restauranten, men tok utfordringen.  Ettermiddagen ble brukt til bading.
Og bukten var som et av de flotte postkortene som vi ser fra Karibien. Med nydelig strand og palmer. Akkurat slik vi har drømt om.
Kvelden kom og vi gjorde oss klar til restaurantbesøk. Selve bryggen som de brukte til jollekai, var av en standar som ikke hadde vært lovlig i Norge :-) Dere ser bilde av bryggen øverst og jeg må bare si at vi måtte vokte vært skritt. For ikke å trø igjennom. Og så hadde de en dame som hadde "lysvakt". Hun stod på land og lyste med lommelykt hver gang det kom folk som skulle i land. Og et svært skilt på brygga opplyste om at all ferdsel var på eget ansvar.

Vi kom oss tryggt i land og fant frem til rett "restaurant". Og det ble en kjempefin positiv overraskelse. Jeg må jo fortrelle at vi tidligere på dagen hadde hatt besøk i båten av noen norske båtnaboer som rett og slett ønsket oss lykke til når de hørte hvor vi skulle spise middag. Men vi fikk en hjertelig velkomst. Bordet var dekket og klart for oss. Serviset var satt sammen av ulike fabrikat. Vi fikk alle ulike design på tallerken og bestikk. Og maten ble servert akkurat når vi var klar. Kan det bli bedre?
Og der satt vi og koste oss med et deilig måltid mens krabber og edderkopper levde rundt oss som om ingen ting betydde noen ting. Gulvet på restauranten var nemlig bare deilig sand og taket var  blikk, med mye spindelvev og  "fastboende beboere" hengende i taket (les krypdyr).

 Til venstre ser dere uterestauranten. Og under her er vi alle fotografert ved bordet. Veggene er dekorert med gamle avisutklipp og andre sider fra ulike blader. Og vi fant til og med utklipp fra gamle Aftenposten. Flere eksemplarer av det Norske flagget (av ulik kvalitet) hang også rundt omkring på dette stedet, så det tydet på at mange norske har vært her før oss :-).  

Dette var virkelig Karibien slik vi har drømt om. Og vi gledet oss over at vi skulle tilbringe hele neste dag her. Mye sløving, bading og soling.
Og frokosten neste dag var allered handlet inn, så vi trengte ikke stresse med noen ting. Ombord i Morgengry hadde vi nemlig mange poser med ferdige "poser" scones, og de er hvirkelig gode som nybakte. Skipper Gry er utrolig god på disse og sørget mange ganger for nybakt brød underveis. Kan vi ønske oss mer :-)
Restaurantbesøket ble veldig vellykket og vi kan virkelig anbefale å spise i skuret, selv om det var dyrt. Vi betaler gjerne litt for opplevelsen og de hyggelige eierne :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar