mandag 6. januar 2014

Juledager i Bequia

De påfølgende juledagene feiret vi i Bequia. Vi fikk høre fra noen av de norske som var flinke og fant fram til den planlagte julefeiringen, at vi hadde ikke gått glipp av så mye. De fleste hadde akkurat begynt å spise grillmat da regnet kom for fullt. Da måtte de bare avlyse hele festen fordi det regnet sånn.  I etterkant har vi også fått vite at flere av øyas beboere mistet livet i det uværet som herjet denne julehelgen.
I juledag var egentlig bare begredelig med et regnvær og vind som ikke gav seg hele dagen. Men tp var jo fin, så vi fikk nå badet oss i sjøen. Om kvelden satt vi oss inn og hadde filmaften. Fritjofs jul ble dagens høydepunkt :-)
2.ndre juledag var været betraktelig bedre og vi tok oss en tur på land og handlet inn litt forskjellig som vi trengte til turen videre.
Selve øya Bequia, uttales Bek-way, og er den største øya i St Vincent Grenadines. Den er opprinnelig en vulkanøy og har en befolkning på ca 6000 fastboende. De fleste menneskene som er fastboende her er etterkommere av svarte Afrikanske ex-slaver og gamle engelske kolonister. Stort sett franske og skotske kolonister. Men også noen fiskere fra New Bedford som kom på 1900 tallet for å fange hval har gitt sine gener til befolkningen på øya.
Vi fikk oss hatter laget av palmeblader


I dag lever vel de fleste av beboerne av turisme. Mannen på bilde til venstre, fortalte oss at de fleste også dyrket "røyk" til eget forbruk. Noe vi merket veldig godt på en del av de vi møtte på vår vei. Han fortalte også at myndighetene ikke brydde seg om denne "hobbyen" så lenge de ikke dyrket for videre salg. Og vi får jo hele tiden tilbud om å kjøpe mye rart, både til innvortes og utvortes bruk :-). Så noe salg er det ihvert fall i omløp.
Foruten de fastboende som har bodd på øya i generasjoner, har også flere av de såkalte seilerbomsene, slått seg ned på øya. Det er noe med atmosfæren som tiltrekker mange.
Mannskapet syns egentlig at menneskene vi traff virket fornøyde med livet, på sin måte. Ganske mye fattigdom å oppservere, men med et annet syn på livet enn oss som er mer opptatt av  materialisme, virket de som sagt fornøyde.
Hovedstaden på øya er Port Elisabeth i Admiralty Bay. Og det var i denne bukten vi tilbrakte juledagene i 2013. Her finnes også de fineste badetrendene på øya, som Princess Margaret Bay.
Vårt neste mål var øya Mayreau, også en del av St Vincent Grenadines. Fordelen med det er at vi slipper alt utsjekking og innsjekking. For det kan ta litt tid her nede. Karibien way :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar