onsdag 6. mai 2015

Skip o hoy!!! Da er vi på tur igjen :-)

Planen har lenge vært at Spurs skulle klargjøres for sjøen innen begynnelsen av mai. Og nå er vi i gang. Vi ankom Antalya flyplass lørdag sein ettermiddag og der stod "privatsjåføren" vår og ventet tålmodig på oss. Det er jo artig når de står med navnet vårt på et stort skilt og nærmest roper til alle at "jeg  skal hente skipperen og mannskapet" jo-ho :-) Men egentlig aner han ikke hvem vi er, og de henter jo tusenvis av folk hele året, så vi må nok bare innrømme at så veldig spesielle er vi ikke.
Skitt au.
Selve turen fra Antalya til Kas, hvor Spurs ligger, tar ca 3,5 timer. Første del av turen går sånn rimelig greit på fine veier. Men etter pausen på en "fortausrestaurant", begynner den virkelige utfordringen. Det er da mannskaper lukker øynene og sier til seg selv at nå er det om å gjøre å sove. Da får en ihvertfall ikke med seg alle forbikjøringene. For selv om svingene er mange og de hvite, doble stripene i midten på veien sier noe om at en ikke skal passere disse, er det slett ikke uvanlig at vi plutselig har både en og to biler på utsiden av oss. Og ofte kan vi være den bilen som ligger i midten eller ytterst av 3 biler.
Aqua Princess Hotel
Mannskapet innbiller seg at det er en fordel at det er mørkt!!! Da kan en kanskje oppdage om det kommer noen lys imot. Hvis de har skrudd på lysene da. Noen sparer jo på lyspærene også.
Og de kjører som om de har fanden i hele, har stjålet bilen og tenker som så "at vi kommer frem om Allah vil"
Men kom frem denne gangen også. Og vi kjørte rett til et hotell. Mannskapet hadde lagt ned veto på at vi skulle rett i båten seint på kvelden. Og når Spurs i tillegg står på land, var det et "ikke tema".
Så deilig å komme til ferdig pålagt seng, frokosten servert om morgenen og en fantastisk deilig utsikt over sjøen og havnen.
Kas er en by mannskapet og skipperen anbefaler på det varmeste. Utrolig koselig, hyggelige folk og herlig sjø.
Tp ved ankomst var ca 20 gr.
Vi gledet oss til å komme i gang med vårpussen og komme oss fortest mulig på sjøen. Men før det var det litt arbeid.

Skipperen hadde mailet med verkstedet der Spurs stod på land, og avtalt at all bunnsmøring skulle være ferdig til vi kom ned 3.5. Og de bekreftet at selvfølgelig skulle det være det. De hadde en plan på arbeidet, og siden det var bestilt allerede i november, skulle selvsagt alt være gjort.
Men var det det? Neida. Ingen ting hadde de gjort når vi kom til marinaen. Ikke en ting var gjort overhode.
Noen som tror skipperen hoppet i taket? Ja han gjorde det. Min sindige skipper. Tenk at han hisset seg litt. Som en liten lemen før den sprekker, føk han avgårde til direktøren.
Og etter bare noen få minutter stod 3 malere klar for jobben.
Sånn er det og sånn kommer det sikkert til å være. De gjør visst ikke noe før de må. Synd for dem at de får så dårlig rykte, for hyggelige og smilende er de. Det står ikke på det.
Mannskapet og skipperen jobbet som helter og renset, vokset og pusset hele skråget så det skinte. Skal ikke nevne hvordan armer og skuldre kjentes ut dagen etter. "Billigere trening dette en et studio" messet skipperen. "Stå på mannskap, feriekiloene står i kø!!!!!!"
Og ikke bare fikk Spurs ny bunnsmøring (til slutt), men også nypolert både skrog og fendere.
Solen er på plass. Rundt 25-28 grader klager vi ikke over. Litt kaldere på kveldene, men det blir nok bedre etter hvert. (Hvis 17 gr er kaldt da)Vi er klar for nok en sesong med "Spurs" og nye eventyr


2 kommentarer:

  1. Dette høres helt topp ut! Og tyrkerne har ikke gjort skam på sitt rykte, heller.... ;-) Og dere KOSER dere!! Gleder oss til å følge dere på bloggen, om ikke annet! :-) Stor klem!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er kjekt å være i gang igjen, Gry. Skulle bare ønske at nettet var bedre så vi kunne få ut litt hver dag. Men vi må hele tiden lete etter et nett vi kan jobbe i, så det blir litt styr av og til. Men gu så gøy......... Klem til deg

      Slett