søndag 6. juli 2014

Ucagiz- Kekova Fish Restaurant

Etter noen timer fysiske utskeielser i 35 graders varme, var det deilig å stupe i sjøen og ta et avkjølende bad. Sammen med alle skildpaddene, hadde vi oss en riktig fornøyelig stund.
Programmet videre for dagen var å "stikke innom" restauranten Kekova Fish Restaurant, i Ucagiz. Der var vi i forrige uke og så en av disse kampene som foregår for tiden, der mange menn springer etter ballen. Tror det blir kalt Vm i Fotball!
Vi var ganske så tomme for strøm på batteriene, så vi måtte motorseile en time for å fylle de opp. For vi skulle ha enda en natt for anker, og da går det litt "batteribruk"
Bukten utenfor landsbyen Ucagiz, virker noe forurenset. Så mannskapet nøyde seg med en avkjølende dusj på hekken. Båten sin hekk, altså! Skipperen derimot, hev seg ut i sjøen for å kjøle seg ned. Temperaturen hadde nemlig steget til > 38 grader og litt varmt kan en trygt si. Men til sin store forskrekkelse, var ikke sjøbadet særlig avkjølende.Sjøtemperaturen hadde nemlig steget betraktelig, og viste rett over 30 grader. Hm...  
Til alle dere som kjenner mannskapet litt nærmere, vil nå følgende innrømmelse komme som en overraskelse: utover ettermiddagen blåste det opp til liten kuling og det føltes vidunderlig med vinden, selv om vi lå på anker!!!! Mannskapet som helst vil ha speilblank sjø når vi ligger for anker, var bare lykkelig for litt vind. Puh, så varmt det var........ Og tankene om hvordan denne natten ville bli, begynte å ta form. Men først var det premien til skipperen som skulle gjennomføres ( premie for vel gjennomført tur til ruinene tidligere på dagen): Ny kamp om denne ballen. Og de ventet på oss på restauranten.
Skipperen fikk krembordet med direkte utsikt til TV- skjermen. Åh for en lykke :-)
Og vi fikk servert en casserolle med den nydeligste kyllingrett. Virkelig å anbefale for dere som stikke innom her.
Mannskapet har desverre allerede glemt resultatet av kampen, men det var veldig kjekt :-)
Og da vi forlot stedet for kvelden, ble vi minnet på at vi var hjertelig velkommen til Tyrkisk frokost dagen etterpå. Som vertskapets gjester. Utrolig hyggelig av dem.
 Og frokost ble det på oss. Det etter en skikkelig het natt. Og da mener mannskapet het som i høy lufttemperatur. Det var helt ubeskrivelig varmt i båten. Umulig å sove. Alt dreide seg om hvordan en skulle ligge for å ha mest mulig kropp opp fra lakenet. Mannskapet fant ut at sideleie var det beste. Skulle bare hatt noe å feste armen i så den ikke kom i berøring av kroppen. Hud mot hud var for varmt. Å sove ute var et alternativ. Litt mindre temperatur, men utrolig mange bitelystne små jævler. For å si det mildt. Så valget stod mellom ikke å sove eller å bli spist i porsjoner av disse små utsendte jævlene. Og mannskapet er vanligvis forsiktig med sine uttalelser, men her er det helt berettiget å bruke saftige uttrykk. Skulle gjerne visst hva en nordlendig hadde kaldt denne opplevelsen for !!!!
Men frokosten var nydelig. Vi ble hjertelig ønsket velkommen og fikk servert deilig mat. Og den beste honning som mannskapet noen gang har smakt. Tyrkisk te, speilegg og diverse søte "greie" som vi ikke klarte å finne ut av hva var, Men det skal vi klare før vi forlater dette landet. Veldig bra. Og tusen takk til vertskapet for en flott service. Vi kan virkelig anbefale et besøk hos denne hyggelige familien. Vi sier på gjensyn :-)

2 kommentarer:

 1. Hei, igjen! Dette var det gøy å høre om! Selv VI har sett fotballkamp, inspirert av barnebarn Hermine som er fotballspiller! Bjerkåsen ler høy mange ganger, når jeg leser blogghistorien opp for han! .-)) ... og jeg også! Vi ser for oss, spesielt Johnny, der han etusiaistisk traver avgårde i ruinene!!!

  Klem fra oss og fortsatt god tur! Blir det tur til "mamma-Mia" nå, i år?

  SvarSlett
  Svar
  1. Skipperen er "veldig" entusiastisk på slike opplevelsesturer! Det vet jo dere alt om:-) Ellers blir det ikke mamma-mia på oss i år. Det tar vi neste år når vi starter seilasen fra Tyrkia mot Hellas :-) Blir dere med da? :-)

   Slett