fredag 11. juli 2014

Kemer og Tahtali 2365 m.o.h.

Marinaen i Kemer minnet som sagt mye om noe som kunne være hjemmehavnen til alle piratene i Middelhavet. De hadde ihvert fall mange sjørøverskuter som ankret opp her. De fleste var også på tokt hver dag. Og det kunne virke som vi de hver dag gjorde store erobringer når det gjaldt "fanger". For hver morgen kom noen sjørøvere gående med store flokker "fanger" som de geleidet ombord i skutene. Så seilte de avgårde og kom omtrent samlet tilbake i flokk og følge. Da sjedde det samme: Noen av sjørøverne geleidet alle "fangene" ut av havneområdet. Og mannskapet antar at de ble fraktet og holdt fanget i noen av de utallige store eiendommene
som befant seg i nærheten av marinaen. Mannskapet tror også at det var stor kamp om skattene de skulle erobre, for ved nøyere ettersyn, viste det seg at flere av disse skøytene lå ankret opp side om side. I små bukter. Skattene i dette området er nok konsentrert på begrensete plasser.
Vi oppfattet derimot ikke at fangene ble mishandlet på noen måter. Vi hørte faktisk noen som lo og klappet. Om dette ble gjort under tvang, kan mannskapet ikke si noe om. Men vi fikk være i fred og ble ikke utsatt for røverier :-)
Ellers var Kemer en livlig turistby med mange!!!! muligheter for shopping. Det ble heller lite av dette for skipperen og mannskapet da de syns det var i varmeste laget for slike utskeielser. Med temperaturer mellom 35-38 grader, frister andre ting mer. Og vi valgte en tur til fjellet Tahtali. En fjelltopp som rager hele 2365 moh og sees fra sjøen.
Vi kjøpte oss en "pakketur" og ble fraktet i minibuss opp til det laveste punktet der kabelbanen startet. Det var nemlig den som skulle frakte oss opp til det høyeste punktet.
Det ble en fin tur og en fin øvelse for de som har et lite snev av høydeskrekk. Banen ble forøvrig åpnet i 2007 og de brukte 3 år på å bygge anlegget. Starten lå på 726 moh og selve turen tar 10 minutter og strekker seg over 4350m.
Til høyre ser dere bilde av selve huset på øverste toppen, hele 2365m over havet. Der var det flere restauranter og kiosker.
Dessuten var det kaldt!!! Hele 19 gr. Vi må innrømme at det var en ganske deilig temperatur. Noen andre turister syns nok det var i kaldeste laget, for de hadde både jakker og luer. Mannskapet syns det var rart at de ikke hadde ski med!
For det er nemlig snø her om vinteren. Og så er det mulig å fly ned fra toppen med paraglider. Mannskapet avslo høflig tilbudet. Noe må en jo ha til gode til en annen gang!!!!
Til venstre ser dere selve gondolen som fraktet oss opp og ned. Vi tror ihvertfall at det heter gondol.
På vei opp opplevde vi å bli stuet sammen med halve Russland. Og de har til og med spissere albuer enn skipperen. Her var det ingen kjære mor. Bare om å gjøre å komme først inn. Underveis ble det gitt informasjon på ulike språk. Men det var kun mulig å høre hva de sa på russisk. Da var det helt stille. Ellers var det ikke mulig å oppfatte hva som ble sagt. For da var det hyling og skriking og fotografering som gjaldt. Gondolen gynget nemlig ganske godt hver gang vi passerte en mast. Rene berg og dalbanen :-)
På bildet under ser dere fjelltoppen fra sjøen, når vi seiler forbi.
Kveldene i Kemer ble blant annet benyttet til å se Tyskland slå Brasil 7-1. Argentina slo Nederland på straffespark. Nå gjenstår "bare" bronsefinalen og selve finalen. Jo-ho !!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar