mandag 14. juli 2014

Grillet fisk, grillet blåkrabbe, frukt og Tyrkisk teFor de som tror at dette er nye oppskrifter, må jeg desverre skuffe med gang. Det er nemlig noen av de siste døgns inntak av diverse næringsstoffer.

Vi er nemlig, det gjelder både skipperen og mannskapet, blitt litt av noen te-drikkere. Det blir vi nemlig tilbudt over alt og syns det er for gale å si nei takk hver gang. Og så er det jo godt!!!

 Videre må mannskapet igjen skryte av det fantastiske utvalget av frukt og grønt her nede. Direkte levert fra produsent. Alt på bildet til høyre, + purreløker, kostet under 50 kr. Og da snakker vi om 1 kg moreller og 2 kg plommer.  Paprika, tomater, poteter og 2 typer meloner.
Og helt ærlig så er dette dobbel pris av det det kostet i Finike, som vi skrev om tidligere. Detta kan me lika!!!! :-)


Ønsket om å spise fersk fisk, stod høyt på ønskelisten vår. Derfor ble vi med noen tyrkiske venner, som viste oss trikset. Vi gikk nemlig først i fiskebutikken og plukket ut den fisken vi ville ha. De renset den og brakte den til resauranten hvor vi skulle spise. Som igjen grillet den og serverte den med det vi måtte ønske av tilbehør. Her er det selvfølgelig salat. Men vi fikk også mange gode forretter som ble servert før middagen. Veldig godt og anbefales:-)

Ofte når vi er ute og spiser med venner fra andre land, er temaet hva som spises der vi kommer fra. Og et tema er hummer og krabbe. Mannskapet som er lidenskapelig krabbespiser, skryter ofte uhemmet av den norske krabben. Så også her en dagen. Derfor ble vi innvitert til å spise Tyrkisk krabbe, såkalt Blå krabbe. I følge vår venn, finnes den bare i dette området hvor vi befinner oss akkurat nå. Vi takket ja og bestilte krabbe. En artig opplevelse. Her nede griller de nemlig krabben direkte, etter at de først har rensket den for innmat. Og de er mye mindre enn de vi har på vestlandet. Smaken var mye den samme, men litt søtere. Må prøves! Hadde vært lettere å spise med rett utstyr. For en gaffel ble feil i dette tilfellet. Men godt var det :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar