fredag 5. juli 2013

Aliki (Ormos Angaria) på Paros

 Kamares hadde mange nydelige feriehus. Mannskapet fallt spesielt for dette (bilde til venstre), som hadde en stor "vaktku" på taket. Og kuen hadde hele oversikten over hvem som gikk inn porten. Hvis dere ser nøye på bilde, ser dere kuen helt øverst.
Også den lokale badestranden var innbydende. Godt gjemt for alle turistene, som så ut til å foretrekke den som lå der alle restaurantene var.
Men vi skal videre mot østen, derfor ble det bestemt avreise fra denne idyllen, nærmere bestemt videre mot Paros. Vinden ble ganske frisk og tok seg kraftig opp ut over dagen. Nok i meste laget, syns nå mannskapet. For denne natten skulle vi ankre opp i en bukt som skulle ligge godt i le for Meltemien (Gresk nordavind). Godt i le, fru Blom! Mannskapet skulle gjerne hatt et ord med forfatter Rod Heikell, som har skrevet Pilotboken. For om han mener dette er en god lehavn, så jøyje meg. Her blåste det slik at mannskapet måtte kle på seg langbukse. Over 16 ms er mye å ankre opp i. Og med alle dreggturene våre i tankene, ble mannskapet ganske blek om "nebbet". Og så for seg en natt som ankervakt.

 DØGNET I BUKTEN ALIKI


Det roet seg etterhvert, og vi fikk jollen på sjøen og kastet ut et ekstra anker. Litt etter solnedgang, var det veldig rolig. Og vi jollet en tur til våre naboer i Morgengry. Vi måtte jo planlegge morgendagen. Og ombord hos våre naboer har de tilgang til internett og værmelding. Den vi får opp i Spurs, kommer for øyeblikket bare opp på gresk, så den er rett og slett helt gresk for oss. Som mannskapet fryktet, skulle denne vinden blåse likt og kanskje litt mer neste dag. Vi ble enige om å finne en havn å ligge i til vinden roet seg litt. Og den nærmeste var da Naxos. I utgangspunktet 16 nm nordover og feil vei, men vi fikk allikevel ta den. Om vi fikk plass da. Så mannskapet ringte og snakket med Marina-sjefen. Og han lovte oss plass. Han skulle til og med vente på oss om vi ringte en time før ankomst. Mannskapet var kjempefornøyd og med så lite vind, skulle denne natten bli en riktig fornøyelse. Trodde vi. For vi hadde knapt nok lagt oss og sluket lyset, før første summing ble oppservert: moskitos. På med lyset, frem med fluesmekkeren og klask. Godt vi fikk den. Trodde vi. Men hele natten gikk med til moskitosjakt! Over 30 blodige "lik" på skottet og oppunder dekk! Ja det ble alt annet enn en rolig natt. Neste morgen ble det opptelling av stikk. Og skipperen stilte med 27 bare på ryggen. Resten gadd ikke mannskapet å telle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar