torsdag 11. juli 2013

Biltur på Nisiros

 Øya Nisiros har Europas største vulkanske krater. Så det måtte vi bare oppleve. Ingen av oss har noe gang vært nede i et vulkansk krater. derfor leigde vi bil og kjørte på sightseentur. Og vulkanen var utrolig spennende å oppleve. Vi ble møtt av en svovellukt som minnet om råtne egg. Landskapet var akkurat slik mannskapet trodde et månelandskap måtte se ut. Og rundt omkring i selve krateret sydet det av svoveldamp som kom opp fra grunnen. Enkelte plasser var det så varmt på tærne, at mannskapet fant det lurt å trekke seg litt unna. Selve senteret til vulkanen ligger "bare" 300 meter under overflaten. Så det kan jo hende at vulkanen bestemmer seg for et lite utbrudd! Men de har nok god kontroll på disse tingene. Så vi følte oss trygge.
Og skipperen, som også denne gang var sjåfør, hadde en utrolig ro. Han hadde panlagt turen med innlagte pauser for fotografering. En ny opplevelse i forhold til forrige gang, da vi var ute og "fløy" :-). Etter vulkanbesøket dro vi innom byen Mandroki. Egentlig "hovedstaden" på øya. Og ganske typisk gresk. Alt dreier seg om området langs sjøen. Og det er jo det turistene vil ha. Vi hadde en flott lunsjpause med gresk salat og blåskjell. Tavernaen lå så nær sjøen at stolene måtte tørkes av, før vi kunne sette oss. De var våte av sjøsprøyt.


 Ellers går det mye i bading. Her har skipperen funnet seg en omkledningsbod like ved stranden. Og temperaturen i sjøen er flott. Måleren vår er ødelagt, men av våre naboer har vi opplyst om at temperaturen er ca 25 gr.Og det er vi fornøyd med. Vi har jo mast litt om at det har vært litt "kaldt", særlig om kveldene. Men det bedrer seg hele tiden. Og nå kan mannskapet egentlig gå ut om kvelden uten jakke. For følt temperatur er nå mye høyere enn bare for en uke siden. Luftfuktigheten har ligget rundt 80 %. Så det er vel defor vi syns det har vært litt "kjølig" om kveldene. Alt på båten er i hvertfall søkkende vått!
Vi må av og til ha en pause, og da finnes det mange utrolig hyggelige steder å sette seg ned på :-). Vi er blitt fortalt at den greske vinen ikke alltid er den beste, men til nå har vi ikke noe å klage på.
 

Skipperen hadde i går frivakt. Han ble da degradert til mannskap og måtte til med båtpuss. Da fillene var oppbrukt var det ikke annet råd enn å vaske dem i vaskemaskinen og tørke dem for neste bruk. Som da er neste frivakt!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar