søndag 14. juli 2013

Kos

Nisyros havn
Da er Kos Marina inntatt av den norske flåte :-)! Vi forlot Nisyros øy i går morgen, for å prøve om vi fikk plass i Kos gamleby. Overfarten skal mannskapet ikke si for mye om, bare at det blåste friskt (19 ms observert fra Morgengry). Har nemlig sluttet å se på disse tallene. Det merkes nemlig veldig godt på båten at det blåser friskt. Og at vinden plutselig legger seg, for så å komme i fra stikk motsatt retning. Ofte mye kraftigere enn den var før "pausen". For så å snu rundt en gang til. Vi får ihvertfall trimmet. Men reving. Ut igjen med seil. Inn igjen. Ny retning! Ingen må tro at dette er et latmannsliv :-). Og bølgene? De slår over båten fra alle kanter, så mannskapet er sikret et sjøbad hver eneste dag. Temperaturen i sjøen er ca 25 gr, men i stiv kuling føles det faktisk litt kaldt. Vi blir naturlig nedkjølt, sier skipperen.
Vi seilte opptimistisk inn i til Kos' gamleby, men ble fort hevet ut der fra og bedt om å prøve marinaen. Båtene våre var nok ikke rette størrelse for denne kaien. Vi manglet noen fot, kan man si. Men i marinaen tok de hyggelig i mot oss. Og vi fikk tildelt de siste plassene. Her er nemlig fullt av charterbåter i helgene, som opptar de fleste plassene. Veldig hyggelige havnebetjenter her i hvert fall.
Begge båtene ble plassert slik at vi hadde kulingen rett inn i båten. Med tp på ca 30 gr og tau i land, føles det ganske greit. Men det var først da Morgengry innviterte på anker, det var jo tross alt lørdag, at vi merket kulingen for fullt. Da skipperen hadde fått tildelt sin "Akkevitt", tok nemlig vinden tak i innholdet i glasset og blåste det bort. Det ble nesten som "storm i et vannglass". Glasset stod, men innholdet blåste bort til naboen. Fantastisk lunefull denne nordavinden her.
Så ble det Kos "by night". Her er mye aktivitet. Og for de som ikke vet det, kan mannskapet bidra med litt historie. For selveste Hippocrates, the father of medicine, er født på denne øya. Det er jo noen år siden, ca 460 år før Kristus, men tross alt. Han er jo en kjendis. Og han er også grunnleggeren av "The great School of Medicine of Kos". Så her kan vi nok få litt påfyll av kunnskaper. Det er nå tross alt flere av oss i den norske "flåten", som ihvertfall har et snev av medisinsk utdannelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar