mandag 22. juli 2013

Ormos Palionisou

Etter å ha blitt anbefalt bukten Palionisou, fremdeles på øya Kalimnos, seilte vi avgårde. Det viste seg nemlig at det var søsteren til hun som drev restauranten i Pothia, som driver en taverna i denne bukten. Og de har også bøyer en kan henge båten på. Veldig grei løsning. I hvertfall når det er dårlig holdebunn for anker.  Og selvfølgelig hadde de ringt og reservert plass til oss. Kjempehyggelige alle sammen.
Vi seilte nordover med vind rett i mot. Men turen var ikke så lang, så det gikk greit. Og vi fikk oss en plass på en sjarmerende bukt. Med badestrand og parasoller! Og rundt omkring gikk sauer og geiter. Alle uvitende om hvem som skulle serveres til middag neste dag. Vi undrer oss også hvor de finner maten, for øya ser ut som et månelandskap. Nesten uten vegetasjon.
Familien som driver Taverna Ilias, var kjempesøte. De hadde 3 barn og alle hjalp til med driften. De bor der ute i "ødemarken" fra april til oktober. Og foruten deres taverna, var der en kiosk og en taverna til. Det vil si. Vi fant enda en "restaurant" på vår vandring i området. Det var Mr Nicolas sin taverna. Helt spesiell fyr. Pensjonert svampedykker, nå lærer på barneskolen. Og han serverte oss drikke og salat med tørt brød. Pluss egenproduserte oliven. Veldig pratsom og vi fikk se bilder fra hele livet hans. Da vi skulle gå, spurte vi om veien til kirken på stedet. Den var over 900 år gammel og spesiell. Så han geleidet oss gjennom sin eiendom, som var en snarvei. Og hva så vi der? Haugevis med brød som lå på muren, i solen. Mannskapet ble meget oppbrakt og lurte på om gjestene fikk samme brød i salaten som hønsene og geitene fikk? Mattilsynet hadde rett og slett besvimt hadde de sett dette. Men nå må det jo nevnes at ingen av oss ble syke etterpå. Selv ikke med tanken en gang!
Hos familien Ilias fikk vi servert geit. Selvsagt ikke noen av de søte små som vi hadde hilst på tidligere på dagen !!!!!! (Eieren fortalte at de slaktet etter hvert som kundene bestilte, sukk)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar