tirsdag 9. juli 2013

Naxos

 Kl 06.00, var det allerede begynt å blåse igjen. Vi fikk dratt opp det ekstra ankeret, Jollen  ble godt surret på dekk.Frokosten unnagjort og vi var klar for Naxos. 


Turen var på "hele"16 nm ,med nordavindskuling midt i mot. Mannskapet var lykkelig når vi så byen. Og i det vi nærmet oss marinaen, store Nicolas og ventet på oss. Nicolas var sjef for marinaen og en utrolig hyggelig mann. Han geleidet oss på plass og ønsket oss hjertelig velkommen til Naxos. Her var planen å bli til det løyet noe.
Og det gikk 3 døgn med kuling og stor sjø.
Andre dagen leigde vi bil og kjørte på sightseeing. Det vil si vi nærmest fløy av gårde. Skipperen var sjåfør i en Lancia "pingle". Etter hans egen beskrivelse. Her må vi jo ha løpefart for å komme oss frem! Mente han :-)
Men vi fikk nå sett en del av øya. Damene satt klar med fotografiapparatet for å forevige ulike serverdiheter vi var blitt anbefalt. Bård i forsetet ropte når vi nærmet oss de ulike stedene og vips var vi forbi og på vei til neste.
Damen som hadde ordnet med leiebilen, var helt forskrekket når vi kom tilbake etter bare noen få timer. Men vi kunne forsikre henne om at vi hadde fått med oss de fleste serverdighetene hun hadde anbefalt oss. Og det i rekordtempo.
Vi ble liggende på Naxos i 3 døgn.
Været var så som så. I tillegg til mye vind, var ikke temperaturen noe å skryte av. Det var vel ca 25 gr, men føltes mye kaldere på grunn av vinden.
Ja, ja. Vi tør ikke klage, selv om mannskapet måtte bruke jakke om kvelden. Pyse!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar