mandag 22. juli 2013

Kalmari på Nisos Kos

Nødvendig med vask av og til
Da snudde vi nesene mot Kos igjen. For nå skal vi få gjester ombord. Britt, Elisabeth og Bjørn Åge skal seile med oss i 14 dager. Og vi gleder oss til noen kjekke uker. For å unngå for mye nordavind midt i "trynet", blir det nok gjensyn for oss, på noen av de stedene vi allerede har besøkt. Men gode ting kan ikke gjøres for ofte, er mannskapets motto. Så her er det bare å seile i vei.
Vi fikk plass på kommunens kai, hvor det var muligheter for å fylle vann. Det går litt vann med så mange ombord! :-)
Det forundret oss at denne byen så veldig nedslitt og dårlig vedlikeholdt, ut. Strendene med den flotte sjøen, hadde virkelig trenkt vedlikehold og rydding. Men vi snakket en kveld med en kelner som kunne fortelle at de hadde utrolig lite gjester for tiden. Ikke bare i år, men de siste årene. Fra å ha 3 restauranter, slet de nå med å drifte den ene de hadde igjen. Og nå er det høysesong. Mannskapet syns oppriktig synd på disse menneskene som virkelig prøver å få det til. Men det lå liksom et sus av forfall over hele strandpromenaden.
Og søndag morgen kl. 05.30 ankom våre gjester og mannskap. Trøtte i trynet etter en natt med reising, men superblide. Vi lastet ombord både det ene og det andre. Bare nyttige ting, selvfølgelig. Og stupte til køys igjen for å få noen timer på puten. Vi hadde bestemt oss for å seile allerede ut på dagen, for mannskapet syns ikke dette stedet var noen perle av et sted. Som sagt tidligere, er mannskapet begynt å bli litt "kresen" på fine steder. Og dem er det mange av.
Etter litt proviantering, kastet vi loss og seilte mot neste mål: Kardamena. Enda nærmere flyplassen. Bare 5 km fra. Så dette er en veldig grei by og ligge i hvis en skal hente besøk. Det var bare vi som hadde tatt feil by. Men den begynte nå på K, den også.

1 kommentar:

  1. Hei, Marit & Johnny! Det er veldig hyggelig å lese bloggen deres! Føler nesten at jeg er med dere på turen .. ;-)

    Stor klem

    SvarSlett