fredag 14. juni 2013

Det skjedde i de dager - på Corfu !

                                                                                                                                                                              De De 2 første dagene på Corfu tilbrakte vi i Gouvia Marina. En dyr, men nødvendig fornøyelse. Våre venner i Morgengry måtte få reparert storseilet, og her fant vi flere seilmakere som kunne gjøre jobben. Avtaler ble gjort og vi bestemte oss for å flytte til en ankrinsplass nærmere sentrum. Nærmere bestemt Naok Yacht club. Og den lå helt ideelt til i forhold til sentrum av Corfu. Bare noen få minutters gange, så var du midt i historien.  Været var utmerket og vi fikk 2 flotte dager her. Selv om nattklubben til Marinaen holdt det gående til tidlig morgen. Like ved denne yachtclubben oppdaget vi også en ganske fin ankringsplass, og bestemte oss for å flytte ut dit og ligge på anker.
Naok yacht club


             Men først var det en del praktiske ting som måtte fikses på. Blant annet motorlanternen ombord i Spurs .                                                                                                                                                                                                                                                                            

 
Skipperen på vei mot nye høyder
                                                                                                                    

Og hos våre naboer skulle det friseres. Det er en øvelse i å få "langtidsseilerfrisyren" til å sitte i fingrene til "langtidsseilerfrisør", Gry. Og vi ble alle mektig imponert over resultatet. Vi sendte alle våre tanker til Frisørmester Erik og var enige om hva han hadde sagt om resultatet. Må nok mer øvelse til for å komme på hans nivå.... :-) . Men skipperen ombord i Morgengry var strålende fornøyd.

På en av våre rusleturer i gamlebyen i Corfu, fikk vi hilst på disse 2 sjarmørene. Det holdt til på et biltak og var egentlig brødre, ble vi fortalt. Kelneren ved restauranten vi satt oss ned ved, var Ire, født på New Zealand. Og han hadde mange gode historier om grekerne. Han lærte oss blant annet hva ja og nei er, på Gresk. Og de sier ne(ikke rett skrevet) til ja og okey(omtrent) til nei! Ganske forvirrende. Men han var gift med en gresk dame og hadde vært nødt til å lære seg gresk for å kunne snakke til henne, ifølge ham. Og det ble mye snakking til tider, sa han.Og lite gjort. Grekerne avtalte en jobb i morgen, men kunne gjerne komme 2 måneder senere. De ville helst slippe å gjøre noe, i følge ham da :-)
Etter 2 døgn hos Naok Yacht Club, flyttet vi båtene over på anker i nabobukten. Været var fint, men litt kaldt om kveldene fremdeles. Men ingen vind av betydning. Den første kvelden jollet vi inn til nærmeste restaurant, uten å ha tatt for myggnettingen. Og det ble vi straffet for. Båten var full av klegg. Og de var sultne !!!. Omtrent hele natten gikk med til jakt. Vi fikk så mye myggstikk at vi ga opp¨å telle. hadde nok med å smekke etter dem og smøre på salve der de klarte å stikke. For det klør!!!!!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar