fredag 14. juni 2013

Paxos

Vår nabo på kaien i Gaios
Det var utrolig deilig å komme til Paxos etter den "dramatiske" overfarten fra Corfu :-). Og mannskapet pustet lettet ut at da det ble bestemt at vi skulle prøve å finne en roligere havn enn Lakka.
Vi tøffet nedover mot en havn som heter Gaios. Og her var det betydelig roligere. Det er en kanal som fører inn til et lite sentrum. Selve byen ble bygget i 1423 og på hele øya bor det 2300 fastboende.  Selve stedet Gaios har Veldig sjarmerende.
På grunn av mye vind, var det selvsagt smekk fullt på kaien. Men i selve innløpet var det mulig å ligge på eget anker med feste i land. Så vi valgte det.
Skipperen på Spurs gikk først inn. Med baugen!!!!! Og absolutt alle reiste seg i båtene og stirret og pekte, og lurte på hvilken tulling det var som kom og la til. Det er da ingen her som går inn med baugen.
Spesielt vår tyske nabo var meget bekymret. Han var sikker på at vi ville knuse hans båt, ødelegge fortøyningene hans og henge oss opp i hans anker. Uffameg for en entre vi gjorde. Og når Morgengry kom og la seg ved vår side, ble det nesten oppstandelse. Hvordan kunne vi gjøre dette?
Men mannskapet stupte uti og tok imot tau og festet Spurs betryggende i land. På typisk norsk måte. Morgry gjorde det samme og vi forstod at tyskerne etterhvert roet seg og forstod at dette hadde vi gjort før.
Utrolig deilig å finne roen denne kvelden. Og i morgen går vi inn på kaien når alle de andre drar videre. Det skal bli kjekt. Og spennende å se hvordan det er å dra opp ankeret. Mon tro om vi henger fast i tyskeren som han påstår?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar