søndag 30. juni 2013

Landligge i Poros

Da ble vi lggende i Poros en natt lenger enn vi hadde planlagt. Vertskapet på tavenaen vi spiste middag på, anbefalte oss å vente en dag, fordi det skulle bli ganske mye vind. Så da hørte vi på dem og bestemte oss for å bli. Men vinden kom aldri for fullt i Poros. I ettermiddag kom så alle chartebåtene, og havnen er full til trengsel. Alle har kastet ankrene sine, nesten i hytt og pinevær, så vi er spente på morgendagen. Hvor mange anker må vi fiske?  

 Men Poros er en hyggelig by å få landligge i. Her er mange kjekke gater å utforske og hyggelige greske tavernaer. Og vi har fått vasket klær og sengetøy. Dessuten ble havnebetjenten helt forskrekket når skipperen kom og skulle betale for en natt ekstra. Hun skjønte ikke helt problemet, for vi hadde jo betalt fra før. Det var visst ikke helt vanlig å oppsøke myndighetene for å betale. Men vi nordboere er jo så pliktoppfyllende, at å betale for oss, det er er sann fornøyelse. Og han mannen med strømmen,har aldri vist seg igjen. Har du betalt avgiften, så gjelder den for alle dager du tilbringer her. Enten det er 1 eller 5. Kjekt det :-)
 Her ser dere forresten en av mannskapet på Morgengry i full konsentrasjon med å fotografere Poros fra en høyde. Mange båter er hver dag innom. Her ser dere vår kjære nabo. Skjønnaste gutten vi har sett på lenge.   
Og maten de serverer, kan vi ikke klage på. Deilig fiskemat. På "vår" taverna, traff vi en nederlansk dame som hadde truffet sin "greske gud" som 18-åring. Og hadde siden blitt værende. I dag driver de den koselige tavernaen. Og alle barnene hjelper til. Kjempehyggelige, og vi anbefaler virkelig et besøk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar