lørdag 29. juni 2013

Poros

 Vi forlot Zea Marina ut på formiddagen. I vår Pilot-bok, stod denne marinaen beskrevet som både skitten , bråkete og mye mer. Men vi syns nå ikke den var så værst til å være en marina midt i en stor metropol. De som jobbet på kontoret ba oss om å låse når vi forlot båten, men det må vi jo gjøre andre steder også.Så vi var fornøyd med oppholdet i marinaen. De hadde jo til og med et skattekontor ( se bloggen til Morgengry  http://morgengryeventyr.blogspot.com )  like ved (ca 2 km). Og vi var så glade for å bidra til mer skatteinntekter for Hellas. Hele 0,88 euro for Spurs og mannskapet. Det står vi i :-)!
Og en fin seiltur fikk vi over til Poros. Vi begynte med frisk bris, var innom vindstille, vindretning som snudde fra nordvest til sørlig på 1 minutt for etter en stund å bli helt død!!! Og vi opplevde å krysse den hektiske leden til Athen, uten de største utfordingene.
Men vi nådde målet Poros, og fikk oss en fin plass ved kaien. Vi er veldig spente på avgangen og om vi får noe "dreggshow". For vi ligger utsatt til. Og mange har kastet ankrene sine nær våres.                                                                                         I dag har vi vært på tur i selve byen Poros. Små snirklete gater og veldig Gresk. Men mannskapet mener enda at vi ikke har opplevd det beste av Hellas. Vi har liksom ikke sett de stedene som er avbildet på alle brosjyrene . Vi leter enda. Men Poros er ok. Hektisk og pulserende. Selv om vi ligger til kai ved et sted som haier og har mye drag, når alle ferjene passerer. Og de store båtene med kaninører! De lager veldige drag i sjøen!             
Her til høyre ser dere innseilingen til Poros. Og bildene vi legger ut blir ikke så mye bedre, inntil vi har fått ordnet med kameraet vårt. Det virker nemlig ikke etter at det ble badet mellom Corfu og Paxos og den stormen vi fikk på oss da. Men vi anbefaler alle å besøke disse traktene. Så deilig med denne temperaturen. De hyggelige menneskene vi treffer på vår vei. Og vinen som bare blir bedre og bedre. Til og med med isbiter i. Det er vel ikke særlig norsk, hva?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar