torsdag 8. august 2013

Emborios, Vorio bay - Kalimnos

Neste morgen våknet vi til perfekt medvindsseilas. Neste mål var ikke så langt unna, men vi fikk en flott seilas. Bukten vi denne gang skulle besøke, ligger også på øya Kalimnos. Og her er det faktisk tanten til 2 andre damer vi er blitt kjent med, som driver en av restaurantene i fiskerlandsbyen. Og vi ankommer en bukt som var omgitt av et blikk stille hav. Mannskapet har nesten glemt at det går an!!!
Det blir bading og soling resten av dagen. Det vil si at vår supre kokk ombord, Bjørn Åge, hadde dagen før anskaffet seg en høne! Altså: En ferdig slagtet og gtyteklar høne! Som han tredde på en ølboks, fullt med hvitvin. Mannskapet gjorde store øyne under assisteringen. For dette var en ny opplevelse og en ny oppskrift.

Og så godt som det ble! Kan anbefales på det varmeste. det krevdes et visst håndlag med høna som skulle settes på en boks, men med litt øvelse, tror mannskapet at det ordner seg :-).
De skulle bare visst hvor farlig de levde de 7 hanene som begynte å gale kl 0300! De hadde nok ikke hørt om kokken Bjørn Åge og oppskriften "coq-au-vin". 
Og sannelig ble vi ikke også påkjørt av en av de lokale fiskebåtene., midt på natten. Heldigvis ingen synlige skader. Men alle ble vekket av et kraftig dunk!  Og vips forsvant de i nattemørket. De tenkte nok sitt om de f...... turistene som legger båtene sine alle veier!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar