torsdag 8. august 2013

Simi, og bukten Panormittis

 Vi hadde siktet oss inn på byen Simi, på øya med samme navn. men det viste seg at det var ganske fullt i havnen når vi ankom. Så vi seilte videre til en uthavn vi var blitt anbefalt av noen franske "båtnaboer". Alltid lurt å snakke med folk som har steder å anbefale og advare mot. Så seint på kveld ankom vi bukten Panormittis. Det var egentlig en ankerhavn. Men på dagtid hadde de en kai som ble benyttet av badebåter. Når disse forlot bukten, var kaien til fri benyttelse. Og vi fikk kaiplass.
Det var et merkelig. sted vi kom til. Et stort kirkebygg preget havnen, som var omgitt av mange flotte bygninger. Midt i ødelandet.
 Vi måtte bare sjekke ut hva dette var for et sted. Og det viste seg å være et feriested for geistelige. Og det var også tilrettlagt for kirkens fattige. De kunne komme hit og feriere.
Rett før kl 19 ankom presten himself, kjørende i egen bil med eget registreringsnummer (se bilde til høyre). Så begynte klokkene å ringe. Og høytalerne gjorde det slik at alle innen 1 mils omkrets fikk med seg messen! Og den varte i 1,5 time. Og mannskapet som lå for kai 20 meter i fra! Vi fikk det ihvert fall med oss. Men hva de sang og messet om, forstod vi lite av. Det var helt gresk for oss!
ikke ferdigArtig opplevelse var det ihvert fall. Og klokken 6 neste morgen ble alle vekket av klokkene som ringte igjen. Og samme rituale som kvelden før, begynte kl 0700! Vi fikk med oss messen før vi dro, og mye sang og prek som "underholdning" til frokosten. Stedet holdt forresten på med å lage en kai som var beregnet for vanlige båter. Men denne var ikke helt ferdig enda. Mannen vi snakket med på kafeen, sa den skulle være ferdig i aug/sept. Men han nevnte ikke hvilket år. Og ikke så vi noen som jobbet der.

2 kommentarer:

 1. Hei, på dere! Det høres ut som dere opplever litt av hvert! Og musikk har jo alltid Johnny vært glad i, så vi er heldigvis ikke så bekymret!

  Vi ligger nå i en bukt, fredelig for anker! Og akkurat når jeg begynner å skrive denne melding begynner nabobåten å stemme opp med balalaikamusikk!!! :-) (Bård mener det er gresk musikk.... ?????) Det gjomer ivei og de har tent de "blå lysene"! Og vi som hadde tenkt å legge oss.... ;-) ??? Her er det bare å være med på "festen"!

  Kos dere videre på ferden! Stor klem fra oss!!

  SvarSlett
 2. Takk for sist , litt åndelig føde kan jo være bra av og til. God tur videre.
  Klem fra Geitanger.

  SvarSlett