torsdag 8. august 2013

Port Lakki på Leros

Etter mange dager på svai, trengte vi etterhvert påfyll av både mat og drikke. Påfyll av diesel og vann på tankene i båten, måtte også til. Så vi fant ut at vi ville forsøke et sted som heter Lakki. Og heldige som vi var, fikk vi plass ved kaien i Lakki Marina.
Den lokale badestranden like ved marinaen, ble utforsket. Men vi er blitt bortskjemte på fine steder å bade på, så vi var ikke overbegeistret på standarden her. Og utsiktene for å bli liggende en dag ekstra på grunn av mye vind, var "truende".
Men vi fikk ombord alt vi trengte og litt til. Så neste morgen, etter en blåsete natt, ble vi anbefalt av personalet å bli liggende en dag ekstra. Vinden skulle stå ut dagen. Så på skippermøte ble det avgjort at vi måtte ta en dag til her.
Fra Pandeli fiskelandsby
Så da leigde vi bil. En bitte liten som akkurat fikk plass til 5. Skipperen ble valgt som sjåfør. For egentlig taper han der hver gang. Men han tar oppgaven som en mann. Og kjører oss andre trygt rundt omkring.
Vi valgte å bade i bukten vi var for 2 dager siden. Og etter nok soling, kjørte vi til Pandeli. En fortryllende liten fiskerlandsby. Som bare må oppleves!
Etter en kopp kaffe i strandkanten, kjørte vi opp til en borg. Med en fantastisk utsikt og et flott restaurert borg/kirke-prosjekt. Dette er en av de mange stedene mannskapet kan anbefale, fra vår ferd.

 
Britt nyter atmosfæren i Pandeli

På tross av vind over 20 s/m og skypumper utenfor øya, ble det en flott dag med mange fine opplevelser. Det er gøy å finne på andre ting enn seiling, når været ikke er med på laget. Og sol og varme hadde vi hele dagen.
Utsikt over bukten ved Pandeli

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar