søndag 18. august 2013

Kas by

Selve byen Kas ligger helt vest i provinsen Antalya. Og det sies at byen er en av Mediterraneans vakreste kystbyer. Den ligger 189 km fra Antalya by. Her bor ca 7200 mennsker hele året. Men om sommeren kommer det mange flere.
Når det gjelder sjøen i området her, er den kjølig året rundt. Og det skyldes at det finnes mange  ferskvannskilder her. Noe som også gjør at fargen er krystallklar. Vi merker godt disse kildene når vi bader i sjøen. Men mannskapet syns aldeles ikke de er kjølige. Med en temperatur mellom 28-30 gr, syns vi det er helt fantastisk å bade her. Og det finnes så mange skildpadder som svømmer rundt omkring. Noe vi ikke har oppservert siden vi nesten seilte på en stor havskildpadde, i nærheten av Kos i Hellas. Derfor er området også veldig populært for dykking. Mange historiske steder båder under og over sjøen, gjør det til et spennende område. Skal skrive om det etterhvert som vi opplever de ulike opplevelsene.
Men byen virker veldig ok ved første øyekast.                                 
      Her finnes noen fantastiske utgaver av bogenvilla. Kjempestore. De må være noen år gamle ja.Vi må ærlig talt innrømme at temperaturen har vært noe høy for å utforske selve sentrum. Men vi har fått et visst inntrykk og gleder oss virkelig til å bli bedre kjent. Her finnes utallige aktiviteter for den som vil noe annet enn å sole seg. Som foreksempel "hangliding", dykking, ekstremsykling og fjellturer. Mannskapet mener de fleste aktivitetene egner seg best utenom august, fordi det er veldig varmt her. Og da tenker jeg selvsagt på de mest fysiske utskeielsene.
Og under fysiske utskeielser kommer vel også shopping. For det er mange muligheter for å gjøre noen gode kjøp. Og hver fredag har byen et eget marked. Hvor det kommer folk fra alle steder og selger varene sine. Og her er det mye "orginal kopi". Både av klær og annet. Jo vi tror nok at det skal bli gøy å bli bedre kjent her.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar