tirsdag 13. august 2013

Marmaris

Marmaris viste seg å være en stor turistby. For oss som er ukjente med Tyrkia generelt, var det mye nye inntrykk. Først måtte vi gjennom innsjekkingen. Via noen franske seilere, hadde vi fått oppgitt navn og telefonnummer til en "agent" som kunne hjelpe oss med innsjekkingen til Tyrkia. Det er vanlig å bruke en slik agent, for det er mange kontorer og stempler som skal på plass før en får lov å seile i landet. Etter avtale med denne agenten, la vi oss i Marmaris Marina. Og etter noen timer frem og tilbake, var alle papirene i orden. Og vi var lovlig i landet. Selve marinaen var kjempestor. Og dyr! For oss ville det koste 60 000 kr å ligge der 1 år! Så det ble fort bestemt at vi måtte videre. For nå hastet det med å finne en vinterplass for båten.
Selve byen var veldig turistpreget. Og vi hoppet jo høyt første gang vi opplevde "bønnen" som ble ropt ut fra moskeen like ved marinaen. Ganske høyt og veldig ofte, syns vi.
Og varmen var kommet på plass. Ca 35 gr. Ungene bodde i svømmebassenget som lå i marinaen. Og på stranden som lå et stykke unna.
Og aldri har vi sett så mange "badebåter". Det må jo være tusenvis av dem. Og vi undrer oss på om alle har nok å gjøre. For det lå mange til kai hele dagene.
Kvelden og natten i Marmaris tilhørte diskofolket og de med ulike lyster på ulike ting og tang. Her fikk en tak i det meste. Alle barene kjempet om å ha den høyeste musikken. Utrolig livlig, vil nok noen si :-)
 

2 kommentarer:

 1. Hei, på dere! Så hyggelig at dere har klart å komme dere på nett/blogg! Vi føler virkelig hvordan dere har det, du skriver levende, Marit! :-)Og Marmaris som vi har hørt sååå mye godt om, det var jo noe "skuffende" vil jeg si. OG DE prisene, det henger jo ikke på greip!

  Men dere koser dere nok, skjønner vi!! Stor klem fra oss!!

  SvarSlett
  Svar
  1. hei til dere langfarere! Vi savner dere :-)
   Marmaris var nok en flott by å være turist i hvis det er fest og basar en vil ha :-)! Og veldig ryddig og godt organisert. Den andre Marinaen vi var blitt anbefalt der, var nemlig full!Bare vent til jeg kommer til Kas marina! Her er flott :-). men det kommer om litt. Tyrkiske myndigheter har sensuret min blogg, så jeg er avhengig av et privat nett. Og nå skal jeg lese deres blogg :-) klemmmmm

   Slett