søndag 7. juni 2015

Fethiye - Wall Bay (Skopea Limani)

Vi gjorde unna Fethiye by på noen få timer og spiste middag i marinaen. Veldig god mat, forresten. Og oppholdet ble egentlig billigere enn forrige natt da vi lå på bøye. Her på hotellet kan du også benytte deg av alle dets fasiliteter, som dusjer, toaletter, svømmebassenger og barer og restauranter. Og Hamam, tyrkisk bad, for den som ønsker det. Men det ble 2 døgn med vidt forskjellige opplevelser.


Denne dagen hadde vi bare tenkt å flytte oss noen få nautiske mil. Rettere sagt rett over fjorden. Området er kalt Skopea Limani og strekker seg fra byen Gøcek i nord til halvøya Kapu Dag i sør.  Et område proppfullt med ankringssteder og restauranter med bøyer og/eller brygger vi kan ligge ved.

Da vi seilte inn i fjorden, for det var som en fjord for mannskapet, blåste det en kald, sur vind midt i mot. Det var så kaldt at vi til og med måtte ta på fleecen!!!!!  På grunn av vinden, valgte vi derfor å sjekke ut den innerste bukten Wall Bay. Og der la vi oss til for kvelden. Kjempekoselig  bukt hvor det fantes 1 restaurant. Også her med ”menyen” beitende utenfor. Vi ble også fortalt at enkelte kvelder dukker det opp villsvin her, men de fleste i Tyrkia er jo muslimer så de spiser ikke disse dyrene. Selv om noen har visket oss i øret at hvis de skulle spise disse villsvinene, så kaller de dem for greske kalkuner. Artig bare å komme på det , syns mannskapet. Men de dukket ikke opp denne kvelden, så vi fikk ikke sett noen greske kalkuner.


Utover ettermiddagen fyltes kaiene opp med seilbåter. Noen hadde vært her før og bestilt helgrillet lam som 2 av betjeningen stod og grillet på hele ettermiddagen. De sveivde lammene rundt for hånd over grillen. Og det så jo utrolig godt ut da.  

Vi måtte klare oss med kylling. Ikke den beste vi har spist, men helt ok. Samme pris for en middag her som på forrige ”utpost”. 60 TL for 1 person, men det var da inklusive leie for bryggeplass. Tror forresten ikke det var nødvendig å spise der, men vi gjør det for å være litt høflig og de trenger vel inntektene for å drive slike steder. Et flott tilbud for oss båtfolk er det nå helt sikkert.


Det var et nydelig sted. Og det ble kalt Wall Bay fordi det gikk en mur fra sjøen og over øya som var laget for å beskytte folket som tidligere bodde på øya, mot røvere.  I tillegg gikk det mange turstier over øya og noen områder var laget om til parkområder. Og selvsagt var Gullitene godt representert. De lå i kø, i ordets rette forstand. Utrolig hvor mange det finnes av disse badebåtene.2 kommentarer:

  1. Da er der i gang, med årets seilas, og vi kan kose oss med hyggelige hendelser på deres tur ;-) Gresk kalkun høres jo godt ut - det var jo synd at dere ikke fikk smakt på det! Her hjemme skraper vi IS av vinduene på bilen før vi går på jobb i FULLT REGNTØY med hetten GODT igjen. Og det er ikke en gammel historie jeg forteller, det er NÅ, 10. JUNI!!! Folket har gitt opp, galgenhumor har overtatt og på FB florerer den lille tegningen av den lille gutten som sier "bannada drittavær!"
    MEN på søndag overtar vi leiligheten, så vi ser dermed et aldri så lite lys i tunnelen. Det blir spennende!! :-) Klem fra oss!

    SvarSlett
  2. Vi fikk faktisk smake på den greske kalkunen, Gry!!! En tysker som var bosatt i nærheten av marinaen i Kas, solgte røykt "gresk kalkun" og det smakte fortreffelig.
    Ellers er skipperen overbevist om at mange av de store badebåtene er styrt av "tomme badehetter". Nytt utrykk........... :-)

    SvarSlett