Vi gjorde unna Fethiye by på
noen få timer og spiste middag i marinaen. Veldig god mat, forresten. Og
oppholdet ble egentlig billigere enn forrige natt da vi lå på bøye. Her på
hotellet kan du også benytte deg av alle dets fasiliteter, som dusjer, toaletter,
svømmebassenger og barer og restauranter. Og Hamam, tyrkisk bad, for den som
ønsker det. Men det ble 2 døgn med vidt forskjellige opplevelser.
Denne dagen hadde vi bare
tenkt å flytte oss noen få nautiske mil. Rettere sagt rett over fjorden. Området
er kalt Skopea Limani og strekker seg fra byen Gøcek i nord til halvøya Kapu
Dag i sør. Et område proppfullt med
ankringssteder og restauranter med bøyer og/eller brygger vi kan ligge ved.
Da vi seilte inn i fjorden,
for det var som en fjord for mannskapet, blåste det en kald, sur vind midt i
mot. Det var så kaldt at vi til og med måtte ta på fleecen!!!!! På grunn av vinden, valgte vi derfor å sjekke
ut den innerste bukten Wall Bay. Og der la vi oss til for kvelden.
Kjempekoselig bukt hvor det fantes 1 restaurant.
Også her med ”menyen” beitende utenfor. Vi ble også fortalt at enkelte kvelder
dukker det opp villsvin her, men de fleste i Tyrkia er jo muslimer så de spiser
ikke disse dyrene. Selv om noen har visket oss i øret at hvis de skulle spise
disse villsvinene, så kaller de dem for greske kalkuner. Artig bare å komme på
det , syns mannskapet. Men de dukket ikke opp denne kvelden, så vi fikk ikke
sett noen greske kalkuner.
Utover ettermiddagen fyltes
kaiene opp med seilbåter. Noen hadde vært her før og bestilt helgrillet lam som
2 av betjeningen stod og grillet på hele ettermiddagen. De sveivde lammene
rundt for hånd over grillen. Og det så jo utrolig godt ut da.
Vi måtte klare oss med
kylling. Ikke den beste vi har spist, men helt ok. Samme pris for en middag her
som på forrige ”utpost”. 60 TL for 1 person, men det var da inklusive leie for
bryggeplass. Tror forresten ikke det var nødvendig å spise der, men vi gjør det
for å være litt høflig og de trenger vel inntektene for å drive slike steder. Et
flott tilbud for oss båtfolk er det nå helt sikkert.
Det var et nydelig sted. Og
det ble kalt Wall Bay fordi det gikk en mur fra sjøen og over øya som var laget
for å beskytte folket som tidligere bodde på øya, mot røvere. I tillegg gikk det mange turstier over øya og
noen områder var laget om til parkområder. Og selvsagt var Gullitene godt
representert. De lå i kø, i ordets rette forstand. Utrolig hvor mange det
finnes av disse badebåtene.
Da er der i gang, med årets seilas, og vi kan kose oss med hyggelige hendelser på deres tur ;-) Gresk kalkun høres jo godt ut - det var jo synd at dere ikke fikk smakt på det! Her hjemme skraper vi IS av vinduene på bilen før vi går på jobb i FULLT REGNTØY med hetten GODT igjen. Og det er ikke en gammel historie jeg forteller, det er NÅ, 10. JUNI!!! Folket har gitt opp, galgenhumor har overtatt og på FB florerer den lille tegningen av den lille gutten som sier "bannada drittavær!"
SvarSlettMEN på søndag overtar vi leiligheten, så vi ser dermed et aldri så lite lys i tunnelen. Det blir spennende!! :-) Klem fra oss!
Vi fikk faktisk smake på den greske kalkunen, Gry!!! En tysker som var bosatt i nærheten av marinaen i Kas, solgte røykt "gresk kalkun" og det smakte fortreffelig.
SvarSlettEllers er skipperen overbevist om at mange av de store badebåtene er styrt av "tomme badehetter". Nytt utrykk........... :-)