søndag 21. juni 2015

Kalymnos

Denne øye er den øya i Dodecanese med mest fjell. Og de er berømte for sine fjellsider som benyttes for friklatring og som bare kan nås fra sjøsiden.  Fjellet som  for det meste benyttes til slik aktivitet, er ca 600 meter høyt. Disse høye fjellet gjør igjen at det kan være ganske mye vind om kveldene og nettene i buktene rundt øya.
I tillegg til fjellklatring, er øya også kjent for sine svamper som de dykker etter. 


For oss var det kjempehyggelig å besøke Stukas Taverna og hilse på byens hyggeligste kelner, Pantelis. Og selvsagt resten av betjeningen som jobber der.  De vet akkurat hva som skal til for å gjøre det hyggelig for oss gjester. Og i tillegg er maten god J


Vi fikk plass like utenfor tavernaen og ble hjertelig tatt imot av Pantelis.  Og i løpet av oppholdet i byen Pothia (Kalimnos), fikset han påfyll av gass, vasking av klær, anbefalte rette utleier av scooter og gjorde dagene her så koselige for oss. I tillegg ble det tid til noen herlige sjøbad, selv om temperaturen i sjøen bare er 22 grader. Men med 33 grader i luften gjør det ingen ting om sjøen er så forfriskende. 


Det finnes ikke så veldig mange ankringsplasser rundt øya. Men de som er kan vi virkelig anbefale.  Den vi likte best var Ormos  Palionisou. Her finnes 7 bøyer og hele 3 restauranter. 2 ved sjøsiden og en litt lengre ”på landet”. Ca 200m? Og en fin badestrand med solstoler og parasoller. Til og med en kiosk hadde de på stranda. Veldig hyggelige folk. Og det er mulig å reservere bøye hos Taverna Ilias på tlf 6948432562 (+retningsnummer) Også her beiter mye av menyen på utsiden og det er nesten bare til å velge hvem du vil spise!!!!!!!

Den andre bukten vi besøkte var Emborios. Her finnes også mange bøyer og en spiser som vanlig på den restauranten som står på bøyen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar