søndag 14. juni 2015

Simi

Natten var stille og rolig. Ingen uling eller dønninger lagde dårlig nattesøvn.
Vi var klar for å begynne på seilingen mot Hellas og øya Simi. For 2 år siden når vi seilte ned not Tyrkia, var vi innom denne flotte havnen for å få plass for natten. Men da var det helt overfylt av båter så vi måtte forlate byen uten å ha kommet til kai. 
Simi by

Nå derimot var det ledig plass og vi fikk hjelp av noen hyggelige havnebetjenter med fortøyningen. Det står skrevet mange steder om ankring i denne havnen og at den kan være utfordrende på grunn av formasjonen på bunnen. Den stiger nemlig bratt opp fra midten og gjør ankringen somme tider til en skikkelig utfordring. Og avstanden mellom kaiene på begge sider av sundet er heller ikke stor, så en kan lett se for seg mange ankrer på kryss og tvers.


Men heldige som vi var, blåste det så vidt når vi kom og vi fant oss godt til rette mellom 2 naboer. Nå kunne vi bare begynne med papirarbeidet for innsjekking til Hellas. Vi fikk forklart hvor de forskjellige kontorene var, både havnepolitiet som ordner med mannskapslister, det ordinære politiet som skal stemple pass og tollvesenet som skal skrive ut papirene på båten og gi seilingstillatelse i Hellas. Og vi hadde satt av hele dagen til dette. Noe som viste seg at vi trengte. Vi har nå lært at alt tar tid her i Middelhavet. Det er bare sånn det er. 


Det som ble ”spennende” her i Simi, var alle de båtene som kom inn i havnen og ankret opp. Det blåste nemlig kraftig opp. Noe som igjen gav mange en utfordrende fortøyningsopplevelse. Havnebetjentene skrek og ropte. Hvor du fikk plass og hvor du skulle slippe ankeret.  Det var bare å lye. Men ikke så lett når vinden tok tak i båten og førte den av gårde til en helt annen plass. Og med ankrene ute samtidig, måtte det jo bli litt sirkus. Og sirkus fikk vi. Mannskapet hadde stor medlidenhet med de som både bommet på kaien, la seg på tvers på andre båter og de stakkarene som ble liggende midt i leia i mange timer fordi de hang fast i et anker til en Gulet (badebåt).


Og blåste gjorde det hele kvelden også. Det var faktisk så kaldt at fleecen måtte på igjen. Utrolig syns nå mannskapet om det. Trodde ikke de skulle være så kaldt her på denne tiden. Men selve Simi er fantastisk flott med sine sandfargede hus som klatrer opp langs fjellsidene fra havnen. Helt nydelig og veldig gresk. Det er flott å være tilbake i Hellas. Vi gleder oss til de neste ukene. Og lurer jo selvsagt på om vinden vil spille oss noen puss underveis. Vil det bli mye vind midt i mot i år også?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar