fredag 26. juni 2015

Nisyros

Vi valgte å forlate Simi om formiddagen.  Det begynte tidlig med hoiing og skriking og det vi kaller for dregg-show. Mange hadde fisket naboen eller andre sitt anker dagen før, så derfor ble det også mange som måtte jobbe litt for å komme seg løs. Vinden hadde ikke tatt seg så veldig opp før vi dro, og jippi hurra for at vi kom oss av gårde uten å henge på noen. Tenke seg til at det skal være så spennende å kaste loss J


Som det ble nevnt tidligere, gikk det maaaaange timer til å ordne papirer. Nesten en tålmodighetsprøve for oss  nordboere. Selv om mye av tiden om bord går med på å øve inn middelhavsmoduset. Et riktig nydelig modus som passer perfekt til solen, varmegradene, maten og drikken. Og ikke minst praten med alle de hyggelige menneskene her. Både innfødte og oss andre mindre innfødte. 

Vårt mål var nå Nisyros. En usedvanlig øy her i Dodecanese, som fortsatt huser en aktiv vulkan. Mannskapet vurderte en stund på om vi måtte sjekke ut om de har varslingssystem hvis det skulle komme et utbrudd. Men slo det fort fra seg. Som sagt mange ganger tidligere: Noen sjanser må en ta her i livet. Og siden mannskapet omtrent aldri vinner i lotto eller andre spill, er det vel heller ikke store muligheten for å være tilstede når det kommer et vulkanutbrudd. 


Da vi ankom øya, det er vel unødvendig å si at vi hadde vinden midt  g moloen, ikke minst for der hadde vi ligget tidligere. Ganske fredelig og med utsikt mot kaien og alle restaurantene. Av og til deilig å ikke ha alt rett ved hekken.

Vi ble værende her noen dager. Hadde ”huslige” sysler som måtte gjøres og dette er en grei plass å gjøre slikt på. For 5€ dagen, inklusive strøm og vann, har vi ingen grunn til å klage. Fantastisk. Og for alle som kommer til øya, må vi bare si at det er et must å besøke både vulkanen
Aktiv vulkan fremdeles
og havnebyen Mandraki. Og vi ble fortalt at store horder med botanikere og andre med samme innteresse, valfarter øya for å studere det rike plantelivet som er på grunn av den vulkanske aktiviteten. 
Selve Pali by

Selve småbåthavna eller havna der det er mulig å fortøye, kalles Pali. Her er plass til mange båter, og vi ble svært overrasket over at havna ble full av seilere nesten hver dag.  Egentlig er det jo ikke høysesong enda, men det er mye charterbåter på tur. Kan det ha noe med leiepriser å gjøre eller er det andre ting? Ikke vet vi. En deilig og fredelig havn som vi anbefaler. PS: eventuelt natteliv må en faktisk stå for selv. Her finnes verken disko eller nattklubb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar