søndag 7. juni 2015

Yesilkoy Limani – Karacaoren Buku

 Vel, vel ,vel. Natten forløp uten dramatikk. Men mannskapet var selvsagt på nattevakt! Ikke bare lå vi nærme disse f…… Gullittene. Det måtte selvsagt også komme vind. Katabatice vind. Det ulte i mastene og vinden svingte Spurs frem og tilbake. Mot den ene badebåten i det ene sekundet for deretter å svinge oss mot neste badebåt i neste sekund.

Helt frem til morgenkvisten. Da roet vinden seg kraftig og badebåtene løsnet fortøyningene kl 05.00 og seilte vekk. Gu ko deilig

Men selve bukta var fin. 21 grader i sjøen og noe mer i lufta, gjorde starten på dagen perfekt.

Etter en lang frokost, løsnet vi fortøyningen og dro opp ankeret. Det hadde gjort jobben sin og hadde gravd seg skikkelig ned.  En perfekt test.
St Nicholas fødested 


Vi seilte mot neste mål som var bukten Karacaoren Buku. Skrivemåten er ikke helt korrekt for det mangler noen tødler og apostrofer, men de har mannskapet ikke på sitt tastatur. Da vi nærmet oss bukten gjorde vi en sving forbi en øy som heter Gemilir Adasi. For på denne øya er vi blitt fortalt at selveste St Nicholas skal være født. Dere må gjerne arrestere oss om det er feil, for vi har ikke kvalitetsikret opplysningene.

Men sundet mellom øya og fastlandet var proppfull av badebåter  på tur med turister. Øya er full av ruiner, men historien sier at turistene er i ferd med å ødelegge mye av disse stedene. Akkurat her har det var godt bevart mosaikk og fliser , noe som det minker kraftig på etter hvert. Regner med at noen har tatt med seg noe de ikke burde ha gjort. Det er jo synd for historien sin del.Tror allikevel at sundet mellom øya og fastlandet, måtte være et fint sted å ankre opp for natten. Selv om Pilotboken nevner at det er fare for vinder (Katabatice) om natten som kan gjøre oppholdet noe ubehagelig.

Da vi ankom vårt mål for dagen, ble vi møtt av en hyggelig restauranteier som geleidet oss til en ledig bøye. Og en utrolig koselig bukt som i løpet av ettermiddagen fylte seg rimelig godt opp med seilbåter. Og prisen for bøyen var å spise på restauranten.


Kvelden ble flott og annerledes. Det kalles jo restaurant, men jeg vet ikke om det ordet beskriver riktig steder som dette. For lokalen er heller enkle. Man kan egentlig lure på om gulvet holder alle gjestene. Noe som nettopp skjedde denne kvelden.
Det kom nemlig inn et reisefølge som samlet seg for å ta et felles bilde. Da skjedde det: Gulvet sviktet. Heldigvis falt ingen ned i kjelleren og eieren gikk bare og hentet en ny planke som han spikret opp for å erstatte den som var knekt. Ikke noe heft i det hele tatt.
Og ikke bare blir det servert hjemmelaget mat. Menyen spaserer rett utenfor og breker (geiter og sauer). Haner og høner skravler i munnen på hverandre og lager et fæla spetakkel.  Inne i selve restauranten selger de hjemmelaget brød, tomater og andre frukter. Og strømper som familien sannsynligvis har produsert i vinter, er for salg for de som måtte ønske seg noen nye typer.  Ja stedet har det meste. Bortsett fra det Norske flagget. Det henger ikke blant de mange, mange andre nasjonene. Og vi som ikke har noen ekstra og gi bort!!! Det var tabbe.


En middag kostet ca 50-60 tl og 1 øl kostet 10 tl. Dyreste middagen til nå, men det var inklusive bøyen. Og taxi båt som fraktet oss inn og ut fra båten til restauranten.

En flott dag ble til kveld og en stor flott ny måne steg opp i horisonten og lyste opp hele bukten. I morgen er Fethiye målet. Blir nok annerledes enn dagen i dag.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar