lørdag 27. juni 2015

Poros

Vi var som vanlig tidlig avgårde og nådde Poros og Poros by, forsåvidt tidlig. Det var godt med plass på kaien og vi valgte oss samme sted som sist. Eneste ulempen her er all den store sjøen ferjene lager når de ankommer byen. Hvis ikke ankeret holder, er du garantert nærkontakt med kaien.
Poros havn

Selve byen Poros virker sjarmerende på noen punkter. Nå må det sies at sjøen rundt selve sentrum, er utrolig møkkete. Og skipperen måtte ta på seg dykkerutstyret en gang til. For i det vi nærmet oss kaien, fikk Spurs en skikkelig ulyd. Og med friskt mot hoppet han uti den sterkt forurensede sjøen. Lokkemiddelet var rikelig med akevitt etterpå. Først til munnskylling, så en liten en som premie. Det viste seg at et av sinkanodene var løsnet og laget vibrasjoner.

Kvelden brukte vi til å vandre i byen. På en måte virker det som byen er i forfall. Der vi lå var det ganske mye kloakklukt til tider, noe som ikke er så behagelig. Dessuten var sjøen som tidligere nevnt, veldig forurenset. Og så alt sirkuset med ankring og fortøyning da. Her var det også til tider høylydt skrik og banning. Noen er jo nybegynnere og noen er fødte verdensmestre. Sånn må det jo bli show av. Vi fulgte spesielt en båt med russiske ungdommer. De prøvde om og om igjen og folk skreik og pekte til dem hele veien. Stakkars folk tenkte mannskapet. Men de valgte og ikke å høre på gode råd heller, så de fikk litt av en ankomst.

Neste morgen var vi tidlig på an for å følge utviklingen av "dregshowet". Det er fort gjort å bli berørt hvis noen havner galt ut. Og det gjorde det for oss. Disse russiske ungdommene dro tidlig avgårde og med seg hadde de diverse ankere. Ikke bare naboens, men også vårt ble fisket på veien.
Og vi som hadde planlagt å handle inn før vi dro!
Enkelte hustak er pyntet ekstra
Nå måtte vi bare kaste loss og komme oss avgårde, før ferjene kom og lagde sjø. Da ville vi havne på kaien. Farvel til Poros for denne gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar