søndag 7. juni 2015

Karacaoren Buku – Fethiye

Natten gjennom ble vi vugget i søvn av rolige havdønninger. Akkurat som å ligge i en hengekøye.
Vi våknet til tåke som hang nedover fjellene og det var nesten som å være hjemme. Men etter hvert som solen kom opp på himmelen, forsvant tåken og skyene som dugg for solen.
Frokosten ble nok en deilig stund ute i det fri. Ingen måltider er til nå blitt spist nede i salongen. Og det satser vi på at vi kan fortsette med.
Det ble ikke nevnt i gårsdagens blogg, men badebåtene var utrolig livlige i denne bukta. De ankom fort med høy musikk. Hev ut ankeret, guffet enda høyere på med musikk og skipperne ropte i høgtalere om at nå måtte folket bade!!! Og de ble ikke liggende lenge. Vel 1 time, så bar det av gårde og inn kom en ny badebåt med samme opplegget. Tror alle koste seg og hadde det gøy. Velger å tro det i hvert fall.


Men vi kastet loss før de første badebåtene kom denne dagen. Været var blitt flott med 23 grader i lufta og 22 grader i sjøen.

Fethiye by skulle inntas. Og vi satset på et hotell som har en liten marina, hvor vi har vært 1 gang før. Vi var tidlig fremme og etter en telefon med spørsmål om de hadde plass til oss, kom det en marineras ut og hentet oss og henviste oss til en plass. Sist vi var her, kostet det ingen ting å ligge i marinaen om en spiste et måltid i restauranten. Slik var det ikke lenger, nei. Nå kostet det 1,25 tl pr fot båt hvis du spiste i restauranten. Om du valgte å ikke å spise, var prisen 1,25 euro!!! Pr fot båt! Og da ble det jo middag på restaurant igjen for vår del. 


Mannskapet er heller ikke så overbegeistret for selve byen. Den mangler noe. Selve byen ble lagt i ruiner samtidig som Marmaris, og det virker som om det mangler en del planlegging når de bygget den opp igjen. Det som er litt koselig, er markedet deres eller mer basarene som de har inne i byen. Her finner du det meste. Av både mat og ting. Selvsagt med mulighet for pruting for den som liker det.

Det blåste heftig denne ettermiddagen og skyene så faretruende ut. Men de holdt  regnet for seg selv og kvelden kom med sol og vindstille igjen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar